MEHMET AYTAÇ

Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan Kerem Akdağ, Türkiye İş Kurumu olarak çeşitli kurs ve programlar ile iş kulüpleri, iş ve meslek danışmanlığı ve iş arama faaliyetleri vasıtasıyla kadınların iş hayatına katılmalarına destek olduklarını kaydetti.

İşbaşı Eğitim Programları (İEP), Mesleki Eğitim Kursları (MEK) ve Toplum Yararına Programlar (TYP) düzenleyerek kadınların bir meslek öğrenmesini sağlayıp daha sonra onların bir işe başlamalarına katkı sağladıklarını vurgulayan Akdağ, kurum personelleri ile birlikte bazı tekstil firmalarını ziyaret ederek burada çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“İŞKUR OLARAK POZİTİF AYRIMCILIK İLKESİNE BAĞLI OLARAK İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORUZ”

Öte yandan Keşan İŞKUR Hizmet Merkezi Müdür Vekili Kerem Akdağ, İŞKUR’un sorumluluk sahası olan Keşan, İpsala ve Enez’de düzenlenen programlarda eğitim gören kursiyerler hakkında bilgi verildi.

Akdağ, şu açıklamayı yaptı: “Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde, 2021 yılı içerisinde; 407 vatandaşımız İşbaşı Eğitim Programından (İEP) yararlanmıştır. Kursiyerlerimizin 276’sı kadın olmakla birlikte, söz konusu programda %68 oranında kadın katılımı sağlanmıştır. Yine 2021 yılı içerisinde, Özel Politika ve Mesleki Eğitim Kursları (MEK) kapsamında toplam 268 vatandaşımız kurslardan faydalanmıştır. Kursiyerlerimizin 243’ü kadın kursiyerlerimizden oluşmuş ve kurslarımızda %91 gibi bir oran ile kadınlarımız ön planda tutulmuştur. 2021 yılında icra edilmiş Toplum Yararına Programlarda (TYP) 307 vatandaşımız çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında geçici süreli istihdam edilmiş ve 228 kadın katılımcı işbaşı yapmıştır. Toplum Yararına Programda da %74 oranında kadın katılımcı ile kadınlarımız iş gücüne kazandırılmıştır. Görüldüğü üzere İŞKUR’un düzenlemiş olduğu kurs ve programlarda kadınlarımız ön planda tutulmakta ve pozitif ayrımcılık ilkesine bağlı olarak istihdama katkı sağlamaları amaçlanmaktadır. Bu vesile ile Türkiye İş Kurumu Keşan Hizmet Merkezi olarak, tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.”