MEHMET AYTAÇ

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına açıklamayı okuyan Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacağı söylenen Keşan Kent Meydanı ile ilgili gerçekle ne kadar ilişkili olduğu bilinmeyen birçok söylem ve söylentiler ortalık yerde dolaşmaktadır” dedi.

“ŞU ANKİ PROJE KEŞAN HALKI İÇİN BİR BİLİNMEZLİK HİKÂYESİDİR”

Önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Özcan zamanında da kent meydanının gündemde olduğunu hatırlatan Hasan Karagöz; “Hatta üç proje şehir merkezindeki reklam panolarında yayımlanıp internet üzerinden Keşan Halkının oylarına sunulmuştu. Bunun üzerine Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda mahalle muhtarları, Keşan’daki tüm mimar ve mühendisler ile projeler tartışılmış, oluşturulan raporlar belediye başkanına sunulmuş ve sonrasında sayın belediye başkanı ile projeleri çizen mühendislik bürosundan bir uzmanın katılımı ile Köşk Düğün Salonu’nda geniş katılımlı bir halk toplantısı yapılmıştı. Gerekli sunumlardan sonra projeler tartışılmış sonuçta üç projenin sentezinden dördüncü ve son derece değerli bir proje ortaya çıkmıştı” açıklamasını yaptı.

Karagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “O tartışmalar sonucunda oluşan dördüncü projede; Atatürk Orta Okulu tarafında bir amfi tiyatro olmalı, Kent Müzesi ve kent kütüphanesi alanda yer almalı, altı iki kat otopark veya bir kat otopark bir kat kapalı çarşı, üstü meydan olmalı, sanat köşesi olmalı, ihtiyaca göre kafeterya olmalı, alan beton yığınından çok ahşap tarzı otantik bir görünümde olmalı, estetik yönüne özen gösterilmeli, Şehitlik Parkı, Şehitler Caddesi, İsmet İnönü Caddesi, Dr. Tayyip Akalın Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Tekel Meydanı, Demirciler Caddesi ve kent meydanı kapsanacak şekilde çarşı merkezi yayalaştırılmalı,  Atatürk Parkı’ndaki doğal yapı korunmalı, köy garajındaki Petrol Ofisi mutlak kaldırılmalı, yöresel ürün satış noktası olmalı gibi daha birçok görüş ve öneriyi içeriyordu. Şu an yapılacağı söylenen meydan projesi Keşan halkı için tam bir bilinmezlik hikâyesidir. Oysa bu proje Keşan’ın ileriye dönük en az 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmalıdır.  Bu nedenle Sayın Belediye Başkanımıza açık çağrımızdır! Keşan’da örgütlü olan tüm oda, dernek, sendika, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve ilgi duyan yurttaşların katılımı ile geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmeli ve bu toplantıya yapılması düşünülen projeyi çizen mühendislik bürosundan da birkaç uzmanın katılımı sağlanmalı, gerekli sunumlardan sonra halkın görüş ve önerileri alınmalıdır. Böyle bir etkinlikle katılımcı demokrasinin en güzel örneği de verilmiş olacaktır.”