Keşan Kuaförler ve Berberler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Seçimi 111 oyla Mutlu Gezer başkanlığındaki mavi liste kazandı.

Keşan Kuaförler ve Berberler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı, saat 12.00 sıralarında Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’nda başladı. Genel kurula, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, oda başkanları ve üyeler katıldı.

Genel kurulda verilen önergeyle Divan Başkanlığına Mahmut Demirkan, Başkan Vekilliğine Erdoğan Yalçın, katip üyeliklere ise Mustafa Levent Abaylı, Ali Tanırgan ve Buket Ezerçe seçildi.

Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesinin ardından yönetim ile denetim kurulu raporları, bilanço gelir, gider hesapları okunarak, kabulü ve ibrası yapıldı. Yeni döneme ait çalışma programı ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve pratik kurs programlarını ve tahmini bütçeyi incelemek maddesi kabul edildi. Genel kurulda daha sonra aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi. 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde, öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına ve bu konuda işleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise başkan adaylarına söz verildi.

BİZLER AYNI DUYGULARI PAYLAŞAN BÜYÜK BİR AİLEYİZ

İlk olarak söz alan mavi liste başkan adayı Mutlu Gezer, 1976 yılında Keşan’da doğduğunu ve mesleğine ailesinin yanında başladığını belirterek, “2001 yılında açtığım berber salonu ile odamıza dahil oldum. Uzun yıllardır birlikteyiz. Keşan Berberler ve Kuaförler meslek odamızda daha önce de denetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulundum . Bu görevleri severek büyük bir istekle gerçekleştirdim. Değerli meslektaşlarım, odamıza neden aday olduğumu ve bizi buraya çıkaran güçten bahsetmek istiyorum. Ben ve ekibim sizlerle seçim ziyaretlerimizde bir araya geldik dertleştik. Sorunlarımızı konuştuk. Ekip olarak kendimizi ifade ettik. Ve sizi dinledik. Ben ve ekibim sizlerle olmaktan son derece mutluyuz. Sorun odaklı çalıştığımız takdirde, çözüm yollarının bulunabilineceği hususunda hem fikir olduk. Değerli meslektaşlarım seçim çalışması yaparken kendimizi ifade ettik sorunlarımızı, sıkıntılarımızı paylaştık. Değerli büyüklerimizin tecrübelerinden faydalandık. Bizlere kötü eleştiri yapmamamız ve kötü sözler söylemememizi ifade ettiler. Biz de onları hep dinledik ve dinleyeceğiz. Bizim tek ilgi odağımız çalışmak, sorun çözmek ve dertlerimizle ilgilenmek olacaktır.  Sizlerle beraber olduk, olacağız. Ama rakiplerimizi hiç bir zaman eleştirmedik. Onların da bizden olduğunu bilerek davrandık. Sonuç olarak projelerimize çalıştık ve onları anlattık. Keşan Berberler ve Kuaförler meslek odamızın özel bir oda olduğumuzu düşünüyoruz. İnsanların hayatında son derece önemli bir mesleğe sahibiz. Sanatımızın yanında sahip olduğumuz insan sevgisiyle harmanlanmış mesleğimize sahip çıkıyoruz. İnsanların hem ihtiyaçlarını gideriyor hem de onlara sırdaş, dertortağı ve zaman zaman psikolog oluyoruz. İnsanların hayatında önemli bir yerde olduğumuzu biliyoruz. Değerli meslektaşlarım bizler büyük bir aileyiz. Ben ve ekibim ziyaretlerimizde şunu anladık. Ustalarımızın tecrübe ve desteğine, bir olmaya ve çözüm üretmeye ihtiyacımız var. Ustalarımızdan bu konuda yardım bekliyoruz. Bizler eğer göreve gelirsek bugün olduğu gibi ziyaretlerimizde ve her anınızda sorunlarımızı gidermeye gayret göstereceğiz. Sözlerime son verirken, Hz. Mevlana’nın da dediği gibi, ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir’ Bizler aynı duyguları paylaşan büyük bir aileyiz” dedi.

BU DÖNEMDE TEKRAR ADAY OLDUK

Beyaz liste başkan adayı Salih Özkan ise tüm katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyerek, “Mevcut 4 yıllık dönemimizde mümkün mertebe elimizden geldiği kadar odamızla ilgili çalışmalarımızı yaptığımıza inanıyoruz. Lakin dünyayı saran pandemi nedeniyle son 2 yıldır çeşitli sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıları hep birlikte atlatacağımıza inanarak bu dönemde tekrar aday olduk. Odamızda bu zamana kadar görev yapan ve rahmetli olan ustalarımızı rahmetle anıyoruz. Olağan genel kurulumuz hepimize hayırlı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise seçime geçildi. Seçimde 190 oy kullanıldı. 2 oy geçersiz sayılırken, 1 zarf boş çıktı. Mutlu Gezer başkanlığındaki mavi liste 111, Salih Özkan başkanlığındaki beyaz liste ise 76 oy aldı. Seçimin kazananı Mutlu Gezer başkanlığındaki mavi liste oldu. Buna göre yeni yönetim kurulu Ayşegül Ayhandan, Erkan Yanık, Yıldız Karasulu, Mesut Çakır, Tuğçe Uslu, Volkan Tokmak, Denetim Kurulu ise Nimet Nalbantoğlu, Halil Gürbüz ve Asilcan İrcan’dan oluştu.