HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı, saat 11.00 sıralarında Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’nda başladı. Genel kurula, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti başkanları, oda temsilcileri ve üyeler katıldı.

Genel kurulda verilen önergeyle Divan Başkanlığına Mahmut Demirkan, Başkan Vekilliğine Ahmet Işık, Katip Üyeliklere Tarık Yaman, Cemal Tanık ve Ertan Cömert seçildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

ÖRNEK SEÇİMLERLE KEŞAN’DAKİ ODA SEÇİMLERİMİZİ BİTİRİYORUZ

Genel kurulda bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, öncelikle herkesin kandilini tebrik ederek, “Son seçim. Örnek seçimlerle Keşan’daki oda seçimlerimizi bitiriyoruz. Esnafımızın alt yapısının güçlü olduğu ortaya çıktı. Seçimler çekişmeli oldu. Bu da güzeldi. Rekabetin olduğu yerde iş vardır, çalışma vardır, yarış vardır. Herkesin bir arada geleceğe sağlıklı bakması lazım. Seçimi kaybeden başarısız değildir. Kazanmakta var, kaybetmekte ama bir diğerine yardımcı olacağız. Birbirimize destek olmak zorundayız. Biz çok şanslı bir bölgedeyiz. Kıymetini bilmezsek pazar başka bir bölgeye kaçar. Yeni dönemde mücadelemizi bırakmayacağız. Geleceğe iyi bir Keşan bırakmak için çok çalışacağız. Hepimiz el ele vermek zorundayız. Birlikten rahmet doğar, ayrılık azabı getirir der büyüklerimiz. Seçime girecek adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra Hüseyin Erkan tarafından Mustafa Helvacıoğlu’na plaket takdim edildi.     

Genel kurul gündem maddeleri ile devam etti. Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesinin ardından yönetim ile denetim kurulu raporları, bilanço gelir, gider hesapları okunarak, kabulü ve ibrası yapıldı. Yeni döneme ait çalışma programı ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve pratik kurs programlarını ve tahmini bütçeyi incelemek maddesi kabul edildi. Genel kurulda daha sonra aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi. 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde, öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına ve bu konuda işleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi. Daha sonra ise odaya katkı veren üyelere plaketleri takdim edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise başkan adayları söz aldı.

SORUNLARIMIZI HEP BİRLİKTE ÇÖZEBİLECEĞİMİZ HUSUSUNDA HEMFİKİR OLDUK

İlk olarak konuşan Beyaz Liste Başkan Adayı Bülent Altın, 1990 yılından bu yana oto tamir işiyle uğraştığını belirterek, “Odamıza kayıt yaptırdığımdan bugüne kadar 32 yıldır sanayimiz bünyesinde hizmet vermekteyim. Değerli üyeler, ben ve ekip arkadaşlarım yeni dönemde odamızı sizlerle birlikte yönetmek, yeni bir yönetim anlayışı oluşturmak amacıyla bu göreve talip olduk. Odamız üyelerinin sıkıntılarını bire bir yaşayan Esnaf ve Sanatkar kardeşleriniz olarak ben ve ekip arkadaşlarım sizlere ziyaretlerde bulunduk. Dertlerinizi ve sorunlarınızı dinledik. Odamızın sıkıntıları konusunda değerli büyüklerimizden bir takım öneriler aldık. Bizlerde ekip olarak başarmayı amaçladığımız ve hedeflediğimiz konuları sizlerle paylaştık. Sorunlarımızı hep birlikte ve odaklanarak çalıştığımız takdirde çözebileceğimiz hususunda hemfikir olduk” dedi.

SORUNLARIMIZA KARŞI BÜTÜN GÜCÜMÜZLE MÜCADELE VERECEĞİZ

Oda yönetimine aday olmalarındaki en önemli nedenin odanın sorunlarını çözümleyerek esnafın yanında olmak olduğunu ifade eden Altın, “Bu sebeple sizlere hedeflediğimiz birkaçını sıralayacak olursak, KOSGEB kredilerinde üyelerimize yardımcı olacağız. Siz değerli üyelerimizin okulda eğitim gören çocuklarına Burs alabilmeleri için Resmi Kurumlara ve İlgili Kuruluşlara girişimlerde bulunacağız. Üyelerimiz eşlerini çalıştırmak istedikleri takdirde İŞKUR ile işbirliğinde bulunarak yardımcı olacağız. Düğün, nişan, cemiyet yapacak üyelerimiz için organizasyon şirketlerinden indirim talep ettik ve bu doğrultuda üyelerimize %10’luk indirim sözü aldık. Buna göre üye kayıt formu vererek tüm üyelerimiz bu imkandan yararlanabilecek bunun sözünü şimdiden almış bulunmaktayız. Her yıl nisan ayında üyelerimizle geleneksel hale getirmeyi planladığımız tanışma ve dayanışma yemeği düzenleyeceğiz. Sayın üyeler kuruluşundan bugüne kadar odamızın yönetiminde hizmet vermiş ahirete intikal etmiş odamız başkanlarına, yöneticileri ve üyelerine her yıl sanayi camiinde mevlit okuyacağız. Değerli üyelerimizin istek ve taleplerini gerekli kurum ve kuruluşlarına ileterek köprüler kuracağız çözümler arayacağız. Bu doğrultuda günümüzde artık sanatkar yetişmemekte ve işyerlerimizde eleman sıkıntısı çekmekteyiz. Bizlerde yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde meslek liselerinden ya da diğer liselerden tasdikname veya devamsızlık nedeniyle ayrılmış Olup Sanayi Sitelerinde çalışan veya çalışmak isteyenler en yakın Mesleki Eğitim Merkezine veya Meslek liselerinin bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuracaklar. İşverenlerinde kendisi veya çalışanlarından birinin usta öğretici belgesi olması şartıyla devlet desteği alabilecektir. Buna göre 9. sınıftan başlayanlara asgari ücretin 3'te biri, ustalık kalfalık eğitimlerinde 11-12. sınıflar ise asgari ücretin yarısı kadar devlet desteği alabilecek ayrıca iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortası devlet tarafından ödenecektir. Bu destekler İşverenlere verilecek ayrıca çıraklarımızın sigortaları da devlet tarafından karşılanacaktır. Değerli arkadaşlarım, tüm bu hedeflere ulaşma yolunda gerçekleştireceğimiz çalışmalarda katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Bizler eğer göreve gelirsek bugün olduğu gibi sizlerle her daim yan yana sorunlarımıza karşı bütün gücümüzle mücadele vereceğiz. Yüce liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Sanatsız kalmış bir milletin Hayat damarlarından biri kopmuş demektir’” diye konuştu.

KİM KAZANIRSA KAZANSIN KEŞAN KAZANACAK

Hüseyin Erkan ise esnafla her zaman iç içe olduklarını belirterek, “Tecrübe, bilgi ve bereketimle diğer esnaf odalarıyla iyi geçindim. Esnafın sorunu olan defter tasdiklerini halettik. Bakana sordum, bakanlarla görüştüm. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyla hem çay içerek, hem de esnafın sorunlarını birebir anlatan kişiyim. Fakat devlette çarklar biraz ağır döndüğü için bunları hemen yapamıyoruz. Ticaret Bakanı ile 4 sefer görüştüm. Esnafın derdi için ne gerekiyorsa onu söyledim. Meslek liselerinde de öğrenci azlığı var. Aileler göndermiyor. Edirne Valisi Ekrem Canalp’le de yüz yüze görüştüm. Bütün toplantılarda söz aldım. KOSGEB müdürü ile bizzat makamında kime para verildiğini hepsini tek tek kamuoyu ve basınla paylaştım. Birlik başkanımızla da ağabey-kardeş gibiyiz. Her zaman ararım, konuşurum. Ankara’ya gittiğimde esnafın başını hiç eğdirmedim hep dik durdurttum. Belediyeyle de diyaloglarımız oldukça iyi. Her zaman işimizi yaptırtırız. Türkiye genelinde federasyona kayıtlı 276 oda var. 172 bin de esnaf kayıtlı. Bu 172 bin içinde ben oy alan kişiyim. Federasyonda görev yaptım. Federasyonda da her zaman dik durdum. Keşan’ın esnafını söyledim. Koronavirüs pandemisi nedeniyle çok sıkıntılar çektik. Bazı günler çalıştırmadılar. Ama devamlı kaymakamlığımız ile istişarelerde bulunarak, esnafımızdan kimsenin burnunu kanatmadık. Benim esnafımı kapatamazsınız diye hep karşı geldim. Bu konuda çok mücadele ettim. Allah bir daha bu günleri bize aratmasın. Kim kazanırsa kazansın Keşan kazanacak” ifadelerini kullandı.

PEMBE LİSTE KAZANDI

Saat 17.00 itibarıyla tamamlanan seçimde yapılan oy sayımında 354 üye oy kullanırken, 6 oy da geçersiz sayıldı. Yapılan sayımda; Bülent Altın başkanlığındaki beyaz liste 129 oy alırken, Hüseyin Erkan başkanlığındaki pembe liste ise oyların 219’unu alarak Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası’nın yönetimine seçildi.

Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan: Hüseyin Erkan

Yönetim Kurulu: Ali Rıza Duman, İsmail Nar, Hasan Akça, Tahir Gökhan, Necmi Deniz ve İsmail Esim

Denetim Kurulu: İzzet Yılmaz, Kemal Öşme, Bekir Göl