HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi hizmet binası önünde kortej oluşturan muhtarlar, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da katıldı. Buradaki etkinlik Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik yaptı. Muhtarlık müessesinin daha etkin, daha hizmete odaklı bir konuma gelmesi için çalışmalar yapmaları gerektiğini belirten Kemik, “Bu gün 19 Ekim Muhtarlar Günü. Gerçekten böyle bir günü muhtarlarımıza armağan ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yönüyle de bu günleri çok iyi değerlendirmemiz lazım. Muhtarlar halkla iletişim açısından en önemli unsudur. Bizler direkt olarak halkla iç içeyiz. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Muhtarlarımız, köyünde, mahallesinde devletin temsilcisidir” dedi.

MUHTAR, HER ŞEYDEN ÖNCE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE YÜREĞİNİ ORTAYA KOYAR

Abdullah Kemik, muhtarın suçların önlenmesinde önemli odaklardan ve bu konuda rol alacak kurumlardan birisi olduğunu ifade ederek, “Muhtar o yönüyle polisimize, jandarmamıza, belediyelerimize de yardımcı olmaktadır. Muhtar mahallesinin, köyünün en onurlu, en şerefli kişisi olmak zorundadır. Onun içinde mahallesinde, köyünde olan her şeyden öncelikle muhtarlarımız sorumludur. Muhtar, her şeyden önce sorunların çözümünde yüreğini ortaya koyar. Zamanından, sağlığından, ailesinden fedakarlık ederek tüm samimiyeti ve tarafsızlığıyla mahalle ve köy halkına hizmet eder. Devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü olan muhtarlarımız, demokratik katılımın en önemli basamaklarından birisidir” diye konuştu.

ÖRNEK MUHTAR OLMAK DURUMUNDAYIZ

Özellikle koronavirüsle mücadele çalışmalarında muhtarların, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasında ve izolasyon denetimlerinin gerçekleştirilmesinde sahada aktif olarak görev yaptığını dile getiren Kemik, “Pandemi döneminde birçok muhtar koronavirüse yakalanarak, hayatını kaybetti veya ailesinden birilerini kaybetti. Ancak bunları basında göremezsiniz. Çünkü muhtar, bu durumdan dolayı ağlamaz, sızlamaz, reklam yapmaz. Görevinin gereğini yerine getirdiğini düşünür. Muhtarlar sorumluluk alanlarında insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için ilgili kurumlarla görüşüp, çare arayanlardır. Muhtar mahallesinde, köyünde devletin gözü, kulağı, eli ayağıdır. Bizler mevcut yapı içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Örnek muhtar olmak durumundayız. Örnek muhtar, halkın sorunlarını ilgili makamlara götüren ve çözen muhtardır” ifadelerini kullandı.       

Daha sonra ise Akhoca Köyü muhtarı Emrullah Meriç şiir okudu. Programda, Keşan Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Keşan Belediye Bandosu’nun törende çaldığı oyun havaları ise etkinliğe renk kattı. Muhtarlar daha sonra makam ziyaretlerinde bulundu.