HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 10.30 sıralarında başlayan toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları ile temsilcileri, kurum ve kuruluşların, STK'ların temsilcileri ile oda üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak, Divan Heyeti seçimleri yapıldı. Başkan adaylarının verdiği önerge ile Divan Başkanlığına Mahmut Demirkan, Divan Başkan Vekilliğine Faruk Nasıf Kılıç, Katip Üyeliklere ise Ali Özden, Reşit Çan ve Türkalp Yayaağaç getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Oda Sekreteri Yiğit Meriç tarafından, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları ile bilanço, gelir ve gider hesapları okunduğu toplantıda, yönetim ve denetim kurulları oy çokluğu ile ibra edildi.

İŞBİRLİĞİ İLE HİZMET YARIŞI OLUYOR

Toplantının bu bölümünde konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'da oda seçimlerinin birlik ve beraberlik içerisinde geçtiğini ve bu nedenle tüm Trakya'ya örnek olduğunu belirterek, "İşbirliği ile hizmet yarışı oluyor. Bu hizmet yarışında, 'Çamurdan olsun bizim olsun' dersek her yer çamur olur. Hizmet edeni seçin. Seçimden sonra rozetleri bırakıp Keşan için hep birlikte hizmet edelim" dedi.

HUZUR HAKLARI BELİRLENDİ

Aylık ücretlerin huzur haklarının da görüşüldüğü toplantıda; Yönetim Kurulu Başkanına yürürlükte olan brüt asgari ücretin 1/1’i kadar, başkan vekiline oda başkanı için belirlenen ücretin 1/5’i, denetim kurulu üyelerine oda başkanı için belirlenen ücretin 1/20'si, aylık ücret almayan yönetim kurulu üyelerine katıldıkları toplantı başına oda başkanı için belirlenen ücretin 1/20’si kadar huzur hakkı ödenmesine oy birliği ile karar verildi.

OMUZ OMUZA VERİP SORUNLARIMIZI ÇÖZMELİYİZ

Genel kurulda, diğer maddelerin görüşülmesinin ardından başkan adaylarının konuşmalarına geçildi. Bu bölümde söz alan Sertaç Arhatır, tüm katılımcılara "Hoş geldiniz" diyerek, "Ben kimseyi suçlamayı ya da yerden yere vurmayı düşünmüyorum. Ben, arkadaşlarım ile birlikte sorunlarınızı çözebileceğimizi söylüyor ve bunun için söz veriyorum. Artık omuz omuza verip sorunlarımızı çözmeliyiz. Bu sıkıntılı günlerimizi birlikte atlatmak zorundayız. Keşan'da yerel esnafı yeniden ayağa kaldırmak için sizlerle omuz omuza olmaktan dolayı son derece heyecanlıyım" diye konuştu.

ODAMIZIN İMKAN VE GÜCÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANARAK SİZLERE HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Ali Kocaalili de, genel kurula katılan herkese "Hoş geldiniz" diyerek, "Odamızın imkan ve gücünü en iyi şekilde kullanarak sizlere hizmet etmek için buradayız. Kazandığımızda inşallah neler yapabileceğimizi göreceksiniz." İfadelerini kullandı.

YAZDIĞIM PROJELER BENİM NAMUSUNDUR

Toplantının devamında konuşan Mehmet Köşeli, seçim öncesinde ziyaret ettiği oda üyelerinden topladığı talepler ile hazırladığı projeleri sıralayarak, şunları söyledi: "Ziyaretlerimde oda üyelerinden bir burukluk hissettim. Bu zamana kadar çalışmayan, el uzatmayan bir yönetim, aramızda bir başkan göremedik. Benim üyelerimizden aldığım sıkıntıları, ne yapmamız gerektiğini tespit ederek, yazdığım projeler benim namusundur."

HİÇ HAYAL KURMADIM, HAYALLE DE YAŞANMAZ

Toplantıda son olarak, İbrahim Aldanmaz söz aldı ve şöyle konuştu: "Hiç hayal kurmadım, hayalle de yaşanmaz. Arkadaşımın vaat ettikleri hepsi hayal. Bunu hepimiz biliyoruz. Bütün adaylara başarılar dilerim. Genel kurulumuz hayırlı olsun."

BAYAZ LİSTE KAZANDI

Saat 17.00 itibarıyla tamamlanan seçimde yapılan oy sayımında; oy kullanma hakkına sahip 988 üyeden 709 oy kullanırken, 5 oy da geçersiz sayıldı. Yapılan sayımda; Sertaç Arhatır başkanlığındaki sarı liste 108 oy, Ali Kocaalili başkanlığındaki turkuaz liste176 oy, Mehmet Köşeli başkanlığındaki yeşil liste 182 oy alırken, İbrahim Aldanmaz başkanlığındaki beyaz liste ise oyların 243’ünü alarak Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası'nın yönetimine seçildi.

Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan: İbrahim Aldanmaz

Yönetim Kurulu: Mustafa Çakır, Serkan Önem, Hüseyin Bulut, Cihat Demirkıran, Özgür Kütüklü ve Faruk Hafız Kılıç.

Denetleme Kurulu: Nedim Yaman, Özlem Debreli ve Çağatay Demir.