SONGÜL KONAR

Saat 12.00 sıralarında gerçekleştirilen isim değişikliği törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak İlhan Saz, söz aldı.

Saz, şöyle dedi: “Bilindiği gibi eğitim çok yönlü bir faaliyettir. Eğitim bir milletin gelişmişliğinin göstergesidir. Bu bağlamda eğitim için yapılan her türlü destek önem arz etmektedir. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Keşan’ın ve aynı zamanda bölgemizin gençleri için eğitime çok önemli bir yatırım yaparak bugünkü binamızı ve kız pansiyonumuzu bizlere kazandırmışlardır. Okulumuz bugün olduğu gibi daha sonrada başarılı işlere imza atacaktır.”

ERİKLİ: “BURADAKİ ÖĞRENCİLERİ DE GÖRDÜKÇE DAHA DA MUTLU OLUYORUM”

Daha sonra söz alan geçmiş dönem Ticaret Odası ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Ayhan Erikli de şunları söyledi: “Keşan’a hizmet için bir yola çıkmıştık. Ne yaparız diye düşündük. Bilişim Lisesi’ne karar verdik. Buranın hikayesi aslında çok uzun. 15 dönüm üzerine kurulu bir okul burası. Buradaki öğrencileri de gördükçe daha da mutlu oluyorum.”

HELVACIOĞLU: “OKULUN TUĞLALARI KEŞAN TİCARET ODASI ÜYELERİNİN TUĞLALARIYDI”

Ayhan Erikli’nin ardından söz alan Helvacıoğlu da “Bugün burada toplanmamızın sebebi okulumuzun tabelasının yeniden okulumuza geri gelmesi. Uzun bir hukuk sürecinden sonra başarıyla hakkımızı aldık. Adalet yerini bulmuş oldu. Çünkü bu okulun tuğlaları Keşan Ticaret Odası üyelerinin tuğlalarıydı. Keşan’ın en güzel yerinde böyle bir okulun olması vesilesiyle Ayhan Başkanıma ve o dönem Meclis başkanlığı yapan Hayati Bingöl başkanıma teşekkür ediyorum. Bu eserimizin devletimize ve milletimize hayırlı olmasını dilemiştik. Bugün de aynı dileklerde bulunmuştuk. Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman yanında olacağım. Milli Eğitimi’nde her zaman yanında olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Keşan’ı daha iyi yerlere taşıyacağız. Çünkü kalkınmanın 2 önemli noktası var; biri eğitim biri ekonomi.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Şapçı ise “Bu okulun her tuğlası Keşan’da ticaret yapan, Keşan’a emek veren saygı değer üyelerimizin katkılarıyla olmuştur. Bu okul tüm bölgenin okulu. Bölgemize böyle bir okul kazandıran tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.