BÜLENT SAYLAM
11 Haziran 2019 tarihinde Keşan’da yeni trafik uygulamasına kısmen başlanılmış ve çeşitli tarihlerde ilçe merkezinde trafik düzenlemeleri devam etmişti. Dün yapılan değişikliklerle sil baştan eski haline geri dönmüş oldu. Edinilen bilgiye göre eskiye dönüşün nedeni olarak ise, şehir plancılarının, şehirde akan araç trafiğini, eski hali ile inceleyerek, bu konuda net bir karar verebilmesi gösterildi.

NE OLMUŞTU?

27 Mayıs 2019 tarihinde başlanılacağı duyurulan fakat 1 Haziran 2019 tarihinde denemesi yapılan trafik uygulamasına, Önder Caddesi girişindeki Deniz Pastanesinin bulunduğu dönerde yapılan düzenlemeyle başlanılmıştı.
Döner, Hastane Caddesinden gelen ŞehitlikParkının önünden geçen şerit kapatılırken; Tekel Meydanından veya Çifteyol Değirmeni Sokak (Dominos) tarafından gelen sürücüler döneri kullanmadan Paşayiğit Caddesi yönünden Şehitlik Parkı arkasından dönerin olduğu Deniz Pastanesinden veya Paşayiğit Caddesinden Zati Yörüker Caddesini kullanarak (O dönemki adıyla) Tekel Meydanına gelebiliyorladı.
Hastane Caddesinden gelenler de Şehitlik Parkının önündeki şerit kapatıldığı için Paşayiğit Caddesine yönlendirme yapılarak Tekel Meydanına az önce aktardığımız güzergâhı kullanarak gidebiliyorlardı.

2020 Mayıs ayında da Alparslan Türkeş Meydanı Önder Caddesine tek yönlü olarak düzenlenmiş meydan arkasından İsmet İnönü Caddesine gidişler sağlanmıştı. Ayrıca Demirciler Caddesi de Dr. Tayyip Akalın Caddesi kesişiminden Alparslan Türkeş Meydanına gidiş dubalarla engellemişti. Bu düzenleme de kaldırılarak trafik eski düzenine geri dönmüş oldu.