HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve beraberindeki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kadir Mutaf, Murat Arıkan, Kurulu Üyeleri Mustafa İşçimen, Uğurcan Urgan, Selçuk Ataklı, Keşan TSO Meclis Üyeleri Cahit Mercan, Hüseyin Cinoğlu, Faik Helvacıoğlu, Ekrem Şanlı, TOBB Edirne Genç Girişimciler Komitesi Başkan Yardımcısı Serkan Şen, TOBB Edirne Kadın Girişimciler Komitesi Başkan Yardımcısı Emine Günay ve çalışma ekibi ile birlikte faaliyete geçmesine az bir zaman kalan 1915 Çanakkale Köprü projesinin bölgede yaratacağı fırsatlar üzerinde işbirliği yapmak üzere Çanakkale’de birçok kuruma ziyaret gerçekleştirdi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜ PROJESİ’NİN BÖLGEMİZE EN ÜST SEVİYEDE YARAR SAĞLAMASI İÇİN GİRİŞİMLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Çanakkale programı ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, “Çanakkale ziyaretimizde 5 kurumu ve makamı ziyaret ederek bölgemize önemli bir ölçüde değer katacak 1915 Çanakkale Köprü Projesi başta olmak üzere bölgesel gelişimimize katkı sunarak Keşan – İpsala ve Enez bölgelerimizde katma değer yaratacak projelerimizde, bölgesel işbirliği gerçekleştirmek üzere Çanakkale’de birçok kuruma ziyaret gerçekleştirdik. Bölgemizin verimli ovaları ve lojistik avantajlarını sağlayacağı ulaşım kolaylığı ile daha da ön plana çıkaracak olan 1915 Çanakkale Köprü Projesini önemsiyor, bölgemize en üst seviyede yarar sağlaması için Keşan TSO olarak girişimlerimize devam ediyoruz” dedi.

BÖLGEMİZE KATMA DEĞERİ YÜKSEK İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARINI KAZANDIRACAĞIZ

Açıklamasına devam eden Şapçı, “Keşan TSO olarak üretim, yatırım, istihdam ve ihracat konularında bölgemize önemli ölçüde ekonomik büyüme ve gelişme kazandırma konusunda kararlıyız. İhracatta Avrupa’ya açılan önemli bir güzergah üzerinde yer alan bölgemizde ki ticareti geliştirmek üzere Çanakkale Valiliğimizden Çanakkale Belediyemize, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamızdan(Çanakkale TSO) Çanakkale Ticaret Borsamıza(Çanakkale TB) kadar bir çok kurumu ziyaret ederek işbirliği çalışmaları üzerine görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bölgemize katma değeri yüksek projeleri ve işbirliği çalışmalarını kazandıracağımıza dair inancımız tam. Ziyaretlerimizin bölgesel ticaretimize katkı sağlamasını temenni ediyor, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak her platformda bölgemizi en ileriye taşıyacak adımlar atmaya söz veriyoruz” diye konuştu.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve beraberinde ki heyetin ilk durakları Çanakkale TSO oldu. Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Çanakkale TSO Yönetimi ile gerçekleştirdikleri ziyaret sonrası konuşan Başkan Şapçı, iki oda arasında işbirliği projelerine dikkat çekerek bölgesel ticaret üzerine istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

Ardından gelişme potansiyeli taşıyan işletmelerin ve yeni girişimlerin geçmişten günümüze Teknopark Merkezlerinden yararlandıkları imkanlar ve fırsatları görüşmek üzere Çanakkale Teknopark Merkezi’nde Çanakkale TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Kaya Üzen ve Çanakkale TB yönetimi ile bir araya gelen heyet burada ki ziyarette de kurumsal kapasite geliştirerek Keşan TSO üyelerine en iyi hizmetleri sunmak adına incelemelerde bulundu.

Keşan TSO heyetinin bir sonraki durağı ise Çanakkale Belediyesi oldu. Burada Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir araya gelen heyet, Keşan TSO olarak bölgesel gelişime katkı sunan çalışmaları hakkında Sayın Belediye Başkanı Gökhan’a bilgi vererek 1915 Çanakkale Köprü Projesinin faaliyete geçmesi ile birlikte iki bölge arasında ki ticari etkileşimin daha da artacağı üzerine istişarelerde bulunuldu.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği sonra ki ziyaret ise Çanakkale Valiliği’ne oldu. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret eden heyetin burada ki gündemi de yine 1915 Çanakkale Köprüsüydü. Başkan Şapçı, Çanakkale Valisi Sayın Aktaş ile görüşmeleri sonrasın da şunları söyledi: “1915 Çanakkale Köprü Projesi her iki bölgemizi de yakından ilgilendiren önemli bir proje. Bu kapsamda Sayın Valimizle görüşerek bölgesel ekonomi ve ticaretin gelişmesi yönünde ki desteklerini talep ettik. Keşan TSO olarak bölgemizde yapılan ve yapılacak olan her yatırım ve projelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sayın Valimize misafirperverliğinden dolayı bölgemiz ve çalışma heyetim adına teşekkür ederim”

KEŞAN TSO VE ÇANAKKALE TB ORTAK MECLİS TOPLANTISI ÇANAKKALE’DE YAPILDI

Keşan TSO Yönetim Kurulu ve beraberindeki Meclis Üyeleri ve çalışma heyetinin Çanakkale’de ki son durağı Çanakkale TB oldu. Burada Keşan TSO ile Çanakkale TB arasında ortak meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı ardından konuşan Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, “Keşan TSO Heyeti olarak bugün Çanakkale’de olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde Çanakkale TSO ve Çanakkale TB ile çok daha iyi işler yapacağız. Bölgemize değer katan her çalışmanın yanında ve destekçisiyiz. 1915 Çanakkale Köprüsünün bölgemize kazandırılmış olmasından dolayı Keşan TSO olarak son derece mutluyuz. Bugün Sayın Yönetim Kurulu Başkanım İsmail Şapçı’nın da belirttiği gibi Çanakkale’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretler kapsamında bölgemize değer katacak girişimlerde bulunarak kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteklerini talep ettik. Bölgemize her ölçekte değer katmak için kamu kurum ve kuruluşlarımızla her daim işbirliği içerisinde çalışma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda bugün burada bizleri ağırlayan, Çanakkale TB Meclis Başkanımız Abdullah Deniz ve Çanakkale TB Yönetim Kurulu Başkanımız Sefer Kaya Üzen başta olmak üzere Çanakkale TB Meclis üyelerine Keşan TSO Meclisi adına teşekkürlerimi sunar, her daim işbirliği içerisinde çalışmak istediğimizi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.