SONGÜL KONAR

Keşan TSO, Covid-19 Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Standartları tarafından verilen bu belgeyi özel sektör kuruluşları dışında Keşan’da alan ilk kurum oldu.

Covid-19 Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Standartları Baş denetçisi Volkan İstaşoğlu tarafından 7 Ekim 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilen denetim hakkında konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Covid-19 salgınından hem üyeleri, hem ziyaretçileri, hem de çalışanları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için TSO hizmet binasında HES Kodu ile birlikte birçok tedbir hayata geçirdiklerini belirtti.

“TSO KURUMLAR NEZDİNDE COVİD-19 GÜVENLİ HİZMET BELGESİNİ ALAN İLK KURULUŞ OLDU”

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şapçı, “İçinden bulunduğumuz Covid-19 pandemisinde üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak bizim için en öncelikli konulardan birisidir. Bu nedenle, kuruluşumuzu salgının bulaş ve yayılmasından koruma açısından gerekli düzenlemeleri sırayla hayata geçirdik. Kullanımdaki bütün alanlar günlük olarak hazırlanan plan doğrultusunda temizlenerek dezenfekte ediliyor. Bina girişinden itibaren maske kullanımı, ateş ölçümü gibi tedbirlerin yanı sıra tüm fiziki alanlar sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre düzenlendi. Tüm noktalara maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında gerekli bilgilendirme görselleri yerleştirildi. Acil durum eylem planları oluşturuldu. Bu bağlamda Türk Standartları Enstitüsü tarafından yürürlüğe giren ‘Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ kapsamında ‘Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ verilmeye başlanmış olup tüm dünyaya örnek olmuştur. Keşan TSO olarak gerekli şartları sağlayıp, belgelendirme için başvuruda bulunduk. Covid-19 Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Standartları tarafından yapılan denetim ve incelemeler sonucunda kriterlere uygun olduğumuz tespit edilerek ‘ Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ almaya hak kazandık. Covid-19 ile mücadelede tedbirleri en etkin biçimde hayata geçiren ve uygulayan kuruluşlar arasında Odamız yerini almıştır. Keşan’da özel sektör firmaları dışında, kurumlar nezdinde de Covid-19 güvenli hizmet belgesini alan ilk kuruluştur. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederimdedi.

Denetim sırasında hizmet katlarını ve birimleri gezen Covid-19 Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Standartları Baş denetçisi Volkan İstaşoğlu; Odamız tarafından tasarlanan uyarı afişleri, mesafe kuralları için konulan şeritleri, dezenfektan kullanımını titizlikle inceleyerek çalışanların ve üyelerin mesafe kurallarına uyup uymadıklarını yerinde gözlemledi.