MEHMET AYTAÇ

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yer alan Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle üyelerine; yurt dışı pazar araştırmasından, hedef pazar analizine, hedef müşteri gruplarından, potansiyel müşteri gruplarına, eylem planlarından ve dış ticaret araştırması konusunda diğer işlemlere kadar geçen süreçlerde destek olacak. “Keşan TSO Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” projesini Ekim ayına kadar hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

“İHRACAT YAPMAYAN İŞLETME KALMASIN.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı şu ifadeleri kullandı: “Keşan TSO olarak üyelerimize daima alternatif hizmetler sunmanın yollarının arayışı içerisinde olduk. Bu kapsamda “İhracat yapmayan İşletme kalmasın.” mottosu ile çıktığımız bu yolda Ekim ayına kadar Keşan TSO Trakya DTİM’i kuracağımızın buradan haberini tüm Üyelerimize ve paydaşlarımıza vermek istiyorum. İhracat yapmak isteyen veya ihracat yapan ancak yurt dışında yeni pazarlar bulmak isteyen İşletmelerimize ücretsiz bir şekilde yeni pazar araştırması, hedef müşteri analizi ve eylem planı konularında destek sağlanarak ihracata dayalı büyüme hedeflerini gerçekleştirmeyi planlamaktayız.

İşletmelerimizin kurumsallaşması, rekabet düzeylerinin artması ve yurt dışında yeni pazarlara açılmaları konusunda destek sağlayacak olan “Keşan TSO Trakya DTİM” alanında uzman kişiler tarafından koordine edilecek olup, daima Üyelerimize katkı, gelişim ve kazanç sağlamayı hedef belirleyen bir merkez haline gelecektir.

Projemizin hizmet alanlarına değinecek olursak eğer başlıca: dış ticaret danışmanlık hizmeti, ihracat koçluğu, hedef pazar danışmanlığı, hedef müşteri tedarik danışmanlığı, sürdürülebilir ithalat ihracat danışmanlığı, ihale sorgulama danışmanlığı, teknik istihbarat danışmanlığı, yurt dışı firma istihbarat hizmeti, yurtdışı sektör raporları hizmetlerini üyelerimize sağlamış olacağız. Bu kapsamda kısa süre içerisinde çalışmalarını bitirip hayata geçireceğimiz Keşan TSO Trakya DTİM’in şimdiden bölgemize ve Üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”