SONGÜL KONAR

Covid-19 Salgın sürecinin her sektörü etkilediği gibi turizm sektörünü de sekteye uğrattığı belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

“TURİZM HAFTASINI BURUK KUTLUYORUZ”

Her yıl, 15-22 Nisan tarihleri arasında  tüm dünyada kutlanan turizm haftasının pandemi etkisinde buruk geçtiğini belirten Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen, “Dünyayı etkisi altına alan ve milyarlarca kişiyi evlerine hapseden Covid-19 Salgını her sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Pandemi öncesi dönemde Turizm Haftası kapsamında yaptığımız etkinlik ve planlamalarda bölgemizde ağırlayacağımız misafirlerimizin heyecanı sohbetlerimize konu olurken bu yıl herkes gibi öncelikli konumuz sağlık oldu. Sağlıklı günlere geri dönerek tekrar sağlıkla gezebilmek en büyük arzumuz” dedi.

“GÜVENLİ TURİZM PANDEMİDE ÖNEM KAZANDI”

Açıklamanın devamında yaşanılan pandemi sürecinde özellikle konaklama sektörünün durma noktasına geldiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi İşçimen, “Sokağa çıkma kısıtlamaları, iller arası getirilen seyahat yasakları ve karantina süreleriyle birlikte, insanlarımızda haklı olarak oluşan hijyen ve dezenfeksiyon endişeleri nedeniyle özellikle konaklama sektörü durma noktasına geldi. Bununla birlikte Turizm Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız harekete geçerek Güvenli Turizm Sertifikasyonu geliştirdi. Güvenli Turizm Sertifikası, turizm işletmelerinin daha iyi ve daha sağlıklı hizmet verebilmeleri adına 15 günlük periyotlarla denetlenen bir sistem. Burada amaç misafirlerimize daha sağlıklı ve daha iyi bir hizmet sunabilmek. Bakanlık, 30 oda ve üzeri olan tesislerde bu sertifikayı alma zorunluluğu getirdi. Bu sertifikaya sahip tesisler Bakanlıkların ve bölge Valiliklerinin sitelerinde yayınlanacağı için bölgemizde faaliyetlerini sürdüren tesislerin, bu çalışmalara başlamasında yararı olduğunu düşünüyoruz. Bizler, kendi tesisimizde 2021 yaz sezonu için bu çalışmaları yaparak başladık. Bölgemizde faaliyetlerini sürdüren yerel işletmelerimizin de hazırlıklarını bu sezona giriş öncesinde tamamlaması, sürdürülebilirlikleri açısından çok önemli. Güvenli Turizm Sertifikasına sahip olmayan tesislerin ileriki süreçlerde faaliyetlerini sürdüremeyecekleri kanaatinde olduğumuda belirterek yaklaşan yeni turizm sezonumuzun maske, mesafe ve alınacak diğer tedbirlerle birlikte bir önceki yıla göre bölgemiz açısından daha verimli geçmesini diliyor, herkesin Turizm Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRK TURİZMİ ENTÜBE OLUR”

Türkiye’de artışa geçen Covid-19 pozitif vaka sayıları nedeniyle Rusya’nın Türkiye’ye yapacağı uçak seyahatlerinin 1 Haziran tarihine kadar kısıtlama getirmesi konusuna da yer verilen açıklamada Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksekdağ, “Bu karar özellikle sahil şeritlerimizi önemli ölçüde etkileyecektir. Rusya’nın böyle bir karar alması Türk Turizmi açısından bir buçuk milyar Euro kayıp yaşayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla bu kararla Türk Turizmi entübe olur. Rusya’nın gönderileceği heyet sonrası bu kararın değişmesini temenni ederek, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutlar tüm turizm çalışanlarımıza ve tüm milletimize sağlıklı günler dilerim” dedi.