HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Genel Sekreter Erdem Başak ve Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç ile birlikte imzaları atılacak olan Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgi vermek, destek istemek ve üye işyerleri sorunları ile ilgili 15-16-17 Aralık 2021 tarihlerinde sırasıyla TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TBMM Edirne Milletvekilleri; KEFEK Başkanı Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu ve Orhan Çakırlar’ı ziyaret etti. Keşan TSO’nun Ankara ziyaretlerindeki en önemli gündemi Avrupa Birliği Projelerine destek, üye sorunlarının ve aynı zamanda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin kurulması ile ilgili yetkin kurumlar ile temasa geçmesi oldu.

YÜRÜTMEKTE OLDUĞUMUZ AB PROJELERİ İLE BÖLGEMİZİ VE İSTİHDAMIMIZI ARTTIRMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZ İLE ÇALIŞACAĞIZ

Ankara ziyareti ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, şunları söyledi: “Programımız kapsamında 5 kurumu ziyaret ettik. Üyelerimizden gelen istek, talep ve önerilere çözüm bulmak öncelikli konularımız arasında olmak üzere, Avrupa Birliği Projeleri ile Keşan TSO tarafından gerçekleştirilecek olan 510 bin euro Hibe Destekli Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Merkezi Projesi ve bu proje ile birlikte başvurusu yapılan 310 bin euroluk bir projemizin de ön onayı geçtiğini ve tam onaya sunulduğu konusunda yetkili kurumlara bilgiler verdik ve projelerimiz için destek istedik. Devam eden ziyaretlerde ikinci durak noktası olan TOBB Uyum ve Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi oldu, Heyetimizi karşılayan Genel Müdür Dr. Onur Yüksel ile TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi ve Odamız işbirliğinde Üyelerimizin ticari uyuşmazlıklarını, işçi-işveren sorunlarını ve tahkim işlemleri için profesyonel, kurumsal, tarafsız, güvenli ve bilgilendirici Keşan TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin kurulması için karşılıklı görüşmeler yapıldı ve bu görüşmeler neticesinde Keşan TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin kurulacağı duyuruldu.”

ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI HER ZAMAN DİNLİYOR VE ÖNEM VERİYORUZ

Taraflarına aktarılan üye sorunları, istek ve önerilerini aktarabilmek adına birçok kurum ve kuruluşla temas halinde olduklarını ifade eden Şapçı, “TBMM Kefek Başkanı ve Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret ettik. Yapılan ziyaretlerimizde Üyelerimizin sorunlarını, istek ve önerilerini, yürütmekte olduğumuz AB Projelerimizi ve Kuracağımız Keşan TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimiz hakkında bilgi verdik, desteklerini talep ettik. Keşan Gıda İhtisas OSB hakkında bilgiler verdik, yatırım planlarına girmesi ve ek bütçe alabilmesi için destek istedik. Aynı zamanda ülkemizde yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalar neticesinde esnaflarımızın zor süreçler geçirdiğini ve ticaretlerinin durma noktasına geldiği hususunda istek ve taleplerimizi ilettik.” dedi.

BÖLGEMİZE ÇAĞIMIZIN GEREKTİRDİĞİ TEKNOLOJİK ALTYAPIYA SAHİP TARIM BÖLÜMÜ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ziyareti ile ilgili konuşan Keşan Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da, “Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz ziyaret neticesinde Müdür Vekili Yusuf Çiğdem ile bölgemizde bulunan, Keşan MTAL (Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) bünyesinde tarım bölümünün açılması hususunda görüşmelerde bulunduk. Proje okulumuz olan Keşan MTAL’e kazandırmak istediğimiz, tarım bölümü, çağımızın gerektirdiği, güncel, teknolojik altyapıya sahip olması bölgemizdeki tarım ürünleri ve üretim yöntemlerinin çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi için gerekli kurumlar ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bölgemize tarım bölümünü kazandırmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.