HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası’nın olağan genel kurul toplantısı, gerçekleştirildi. Seçimi 217 oyla mevcut başkan Hasan Kocaman başkanlığındaki Beyaz Liste kazandı.

Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası’nın olağan genel kurul toplantısı, saat 10.00’da, Keşanspor Düğün Salonu’nda başladı. Genel kurula, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, oda başkanları ve üyeler katıldı.

Genel kurulda verilen önergeyle Divan Başkanlığına Mahmut Demirkan, Başkan Vekilliği’ne Selim Köseler, Katip Üyeliklere Ekin Özkaya, Aykut Yumlu ve Selçuk Yapıcı seçildi.

Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesinin ardından yönetim ile denetim kurulu raporları, bilanço gelir, gider hesapları okunarak, kabulü ve ibrası yapıldı. Yeni döneme ait çalışma programı ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve pratik kurs programlarını ve tahmini bütçeyi incelemek maddesi kabul edildi. Genel kurulda daha sonra aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi. 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde, öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına ve bu konuda işleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise başkan adaylarına söz verildi.

GÜNÜN SONUNDA ODA ÜYELERİMİZ KAZANACAKTIR

İlk olarak söz alan kırmızı liste başkan adayı Harun Çelik, 1990 yılından bu yana odanın bir üyesi olmaktan ve bu mesleği icra etmekten onur ve gurur duyduğunu belirterek, “Adaylığımı açıkladığım süre itibari ile tüm oda üyelerimizin isteklerini, sorunlarını dinleyerek çıktığımız bu yolda, bizleri bu göreve layık görmeniz halinde sizlere hizmet etmekten gurur duyuyor olacağım. Ailemizden sonra en değerli varlığımız, emeğimizi, ekmeğimizi daha iyi, daha güzel koruyup, kollamak için sözde değil özde bir yönetim anlayışı ile bu göreve talibiz. Bu süre zarfında sizlere kısaca yapacaklarımı özetlemek istiyorum Öncelikli olarak yıllardır hayalimiz olan kapalı modern bir pazaryeri için sayın belediye başkanımız ile sürekli istişare halinde olup, Keşan halkımıza, pazarcı esnafımıza ve dışarıdan gelen misafirlerimizin hizmetine sunmaktır. Pandemi tedbirleri ile kapatılan ve hala pazarcı esnafımızın gelir kaybına neden olan Şarköy Cuma pazarının esnafımıza tekrar kazandırılması için gerekli çalışmaları ivedilikle sürdüreceğiz. Pandemi tedbirleri ile normalleşme sürecine geçildiği halde uzun süre tezgah açamayan esnaf arkadaşlarımızın çevre ilçe halk pazarlarında örneğin Malkara ve Gelibolu pazarları gibi Keşan esnafımıza neden bayram öncesi mağduriyet yaratıldığını sayın Hasan Kocaman’ın neden sessiz kaldığını, yetkili mercilerden bu soruları ivedilikle çözüme kavuşturamadığını öğrenmek istiyorum. Artan akaryakıt ve lastik maliyetlerinden dolayı yetkili firmalar ile görüşüp üyelerimize düzenleyeceğimiz ‘esnaf kart’ ile sürekli indirimler sağlayacağız. Yaşamız olduğumuz seçim sürecindeki yapmış olduğumuz izlenimlere göre esnaf arkadaşlarımızın arasındaki sosyalleşmenin az olduğu ve iletişim kopukluğunun farkına vardık. Buna istinaden çeşitli sosyal etkinliklerle bu sorunun giderilmesini sağlayacağız. Şeffaf bir yönetim anlayışı içinde olup her daim esnaf arkadaşlarımızın hak ve menfaatleri doğrultusunda çalışmaya özen göstereceğiz. Günün sonunda oda üyelerimiz kazanacaktır. Kardeşlik değerleri içinde bir seçim geçirmemiz dileklerimle, diğer başkan adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim” dedi.    

KAZANAN KEŞAN ESNAFI OLACAK

Mavi liste başkan adayı Burak Savut da, oda için önemli bir gün yaşandığını ifade ederek, “Heyecanıma yenik düşmek istemiyorum. Ama bu kadar emekçi yıllarını mücadeleye vermiş sevgili oda üyelerimizin karşısına bu sıfatla çıkmak benim için bir onur, bir şereftir. Bilindiği üzere Trakyamızın en önemli pazarlarından biri olan Keşan cumartesi pazarına sahibiz. Yıllardır bir şekilde günümüze kadar ulaşan bu önemli pazar artık kapalı bir pazar yerini hak ediyor. Belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu ile aday olduğum günden bu yana kapalı pazar yeri ile fikir alışverişinde bulundum. Şimdi burada bu konuda karar mercii aslında sayın Keşan esnafıdır. Hep birlikte oturacağız neresi olmalı, neresi olmamalı pazar yerinin hangi renk ile boyanacağına kadar hep beraber karar vereceğimiz bir oluşum kuracağım. Tek başıma veya yönetimle değil, kapalı pazar yeri konusunda söz tüm oda üyelerimizin olacak. Ben ve yönetimim istedi, oldu değil sizlerin tam anlamıyla hakim olduğu bir süreç olacak. Şunun sözünü buradan hepinize veriyorum, ben ve yönetimim şeffaf olacağız. Her atacağımız adımdan bütün oda üyelerimizi bilgilendireceğiz. Keşan’da geçmişi günümüze taşıyan gerçek emekçi terzilerimiz ile ilgili birçok planlarımız var. Öncelikle sıkıntıları olan fiyat tarifelerinde bir düzenleme yağacağız. Onların resmi kurumlarda seslerinin daha gür çıkmasını, haklarını aramasını hep beraber birlikte yapacağız. Birçok projemiz var dedim. Bunlardan biri seçildiğimin ertesi günü terzilerimizden bir istişare grubu oluşturup, problem ve sıkıntıların detaylarına ineceğim. Öncelikle verdiğim üzerinde birçok çalışma yaptığım konulardan biri de Keşan esnafının belediyemizin yaptığı özel etkinlik günlerinde ülkemiz gündeminde çeşitli özel günlerde belediyemizle beraber esnafımıza ekstra Pazar kurdurma ve ek gelir getirme çalışmaları olacak. Yani günün sonunda kazanan Keşan esnafı olacak” diye konuştu.     

ODAMIZIN VE VERDİĞİMİZ EMEĞİN SİYASET ÜSTÜ OLDUĞUNA İNANIYORUM

Cuma günleri Edirne’de kurulan ve Yunanistan ile Bulgaristan’dan müşterilerin geldiği bir pazarı Keşan’da da kurabileceklerini dile getiren Savut, “Yurt dışından alışveriş için gelen misafirlerimizin Keşan çarşısı ve pazarına nasıl çekmemiz gerektiğini siz değerli üyelerimizle düşüneceğiz. Pazarımıza daha nasıl değer katabiliriz, hep beraber çalışacağız. Burada sayın Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na da çok iş düşüyor. Yurt dışından gelen misafirlerimize konaklayacağı, güzel vakit geçireceği alanlar oluşturmamız gerekiyor. Odaya Burak Savut ve yönetimimle aday oldum. Buraya aday olduktan sonra hiçbir siyasi düşüncenin beni yönlendirmesine fırsat vermedim. Çünkü odamızın ve verdiğimiz emeğin siyaset üstü olduğuna inanıyorum. Bizler sabah 5’te uyanıp mallarımızı arabaya yükleyip Pazar tezgahımızı açmaya gidenleriz. Bu emeğin, bu mücadelenin partisi olmaz. Günün sonunda hepimizin kazandığı bir seçim olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  

BURADAN ÇIKACAK SONUÇ NE OLURSA OLSUN KAZANAN ÜYELERİMİZ OLACAK

Beyaz liste adayı Hasan Kocaman ise genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, “Acısıyla tatlısıyla bir dört yılı geride bıraktık. Odamız 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kanunları yönetmelik ve kanunlarına göre yönetilmektedir. Bizlerde bu kanunların verdiği yetki ve izin çerçevesinde sizlere hizmet vermekteyiz. Hepimin bildiği gibi tüm dünyada etkili olan bir pandemi süreci geçirmekteyiz. Bu pandemiden odamıza bağlı üyelerimizde en çok etkilenenlerin arasında. Hem sağlık hem ekonomik olarak bizlerde zarar gördük. Odalarımızın bir üst kuruluşu olan birliklerimiz, federasyonlarımız, konfederasyonlarımızla yapılan görüşmeleri ve yazışmaları dijital olarak üyelerimize ilettik. Ve çözüm aradık. Bu süreçte beraber görev yaptığımız yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımıza öz verili çalışmalarından dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gece demedik, gündüz demedik bu sancılı süreçte gerek kurumlarla, gerek bankalarla görüşerek bu süreci en az zararla atlatmaya çalıştık. Bazı sıkıntılar yaşandı ama zamanla bunlar aşıldı. Aşamadıklarımızda bizden kaynaklı değil. Yaptığımız her türlü girişim sonuçsuz kaldı. Ama bu dönemde edindiğim tecrübelerle gelecek dönemde daha iyi hizmet verebileceğimiz inancıyla ekibim adına sizlere söz veriyorum. Buradan çıkacak sonuç ne olursa olsun kazanan üyelerimiz olacak” dedi.

KEŞAN’IN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ DE PAZAR YERİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, seçimlerin hizmet yarışı içerisinde geçtiğini belirterek, “Seçimde yarışa giren dostlarımı, hemşehrilerimi kutluyorum. Kazanacak olanın Keşan olduğunu bildiklerini temenni ediyorum. Seçimlerin sadece odamıza değil, Trakya pazarına, Trakya esnafına yansıyacak kadar kaliteli bir seçim olduğunu herkes görüyor. Trakya’nın gözü Keşan’da, Trakya’nın enerjisi Keşan’da, en güler yüzlü esnafı Keşan’da. Bugün itidal içerisinde yapılacak olan seçimde 3 katılımcı grubumuza da başarılar diliyorum. Seçim sonuçları açıklandığında yine Keşan için kol kola hep beraber çalışacağımıza söz verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Keşan Belediyesi olarak odalarımızın yanındayız. Keşan’ın daha iyi bir konuma gelmesi için hep beraber güzel bir birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Keşan’ın en önemli sorunlarından biri de pazar yeri. Odalarımızın seçimi bitsin, masaya oturacağız ve onu da çözeceğiz” diye konuştu.

KEŞAN HER ZAMAN HİZMET YARIŞINDA ÖNDE

KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise oda seçiminin Keşan’a hayırlı olmasını temenni ederek, “Bugün yapılacak seçimlerin başta Keşan olmak üzere bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Keşan her zaman hizmet yarışında önde. Bugün burada 3 listenin olması ve muhteşem kalabalık insanların hizmet için yarıştığını gösteriyor. Ben bugün seçimde hangi liste kazanırsa kazansın, kazananın Keşan olacağına, bölgemiz olacağına, ülkemiz olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ise seçime geçildi. Seçimde 447 oy kullanıldı. 8 oy geçersiz sayılırken, Hasan Kocaman başkanlığındaki  beyaz liste 217, Burak Savut başkanlığındaki liste 119 oy aldı. Harun Çelik başkanlığındaki kırmızı liste ise 103 oy aldı.