MEHMET AYTAÇ-HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş ve Akademi Fey Sanat Okulu Kurucusu Feyza Oktay, Keşan’a yeni bir anaokulu kazandırmak üzere ortak girişimde bulundular.

Yeni Mahalle’deki Özel Keşan Final Anadolu Lisesi kampüs binasında hazırlanmaya başlanan “Fey Anaokulu”, Nisan ayında faaliyete geçerek hizmet vermeye başlayacak.

OKTAY: “ÇOCUKLARIN KALBİNE DOKUNACAĞIZ”

Dün kampüs binasında bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Bezbaş ve Feyza Oktay, anaokulu hakkında bilgiler verdiler.

Basın toplantısının açılışını Mustafa Bezbaş yaparken, anaokulunu hazırlamaya başladıklarını belirterek, Feyza Oktay’ı kısaca tanıttıktan sonra sözü kendisine verdi.

Sözlerine, Keşan halkına teşekkür ederek başlayan Feyza Oktay, “Öncelikle Keşanlılara, sanata ve bana şimdiye kadar gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Ben 25 yaşında sanat okulumu kurdum, şimdi 36 yaşındayım. Mustafa hocamın teklifiyle şimdi anaokulu açmaya karar verdik. Çocukları çok yakından tanıyan birisi olarak, onların kalplerine tekrar dokunmak istiyorum. Birlikte çok güzel işler başaracağımızı düşündüğüm için bu teklife evet dedim. Keşan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Oktay’ın ardından Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi Bircan Bezbaş ise Feyza Oktay’ı yakından tanıdıklarını belirterek, “Benim de çocuklarım yıllarca Fey Sanat’a gittiler. Çok memnun kaldık, her zaman başarı elde ettik. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. İnşallah Keşan’ımıza okulumuza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

BEZBAŞ: “İNGİLİZCE AĞIRLIKLI BİR OKUL OLACAK”

Daha sonra söz alan Mustafa Bezbaş ise açacakları okulun sıradan bir okul olmayacağını ifade etti. İngilizce ağırlıklı bir anaokulu hazırladıklarını kaydeden Mustafa Bezbaş, şunları söyledi: “Biz bir yaşam merkezi açıyoruz. Keşan’a bir süre önce bu güzel okulu, Anadolu Lisesi binasını kazandırmıştık. Bu binanın içinde olacak anaokulumuz. Fey Anaokulu’nda biz yabancı dil ağırlık eğitim vermek istiyoruz. Bölgenin böyle bir okula ihtiyacı var. A grubu bir anaokulu açıyoruz. 6 derslikli bir anaokulu açıyoruz. 120 kontenjanlı büyük bir anaokulu olacak. Yerleşkemizde çocukların mutlu olabileceği her şey var, rahat ve ferah bir bina. Donanımını biz üstlendik. Nisan ayında en iyi şekilde Feyza hocamıza teslim edeceğiz. Okulumuzun müdürlüğünü Feyca hocam yürütecek. Ortak olarak burasını işleteceğiz. Dönem artık birlikte olmak, paylaşmak, tecrübeleri ve hikayeleri paylaşmak dönemidir. Trakya’da eğitimde bizim de bir hikayemiz var. Yıllardan beri Aden tecrübemizle, Final tecrübemizle bunu da da göstermiş olduk. Şimdi Feyza hanımla yeni bir yola çıkıyoruz. Bundan sonra yapacağımız bütün girişimler bu şekilde olacak. Hikayesi olan insanlarla kurum açacağız. Bu sadece Keşan ile sınırlı kalmayacak. Değişik şehirlerde de okullar açacağız. Ben bir eğitimci olarak kendisine de tüm deneyimlerimi bilgilerimi kendisiyle paylaşacağım. Keşan’da çok ciddi bir şekilde anaokulu ihtiyacı var. Feyza hocamla bir yola çıkıyoruz. İnşallah güzel şeyler olacak.