HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki kademe binasında toplanan araç tekerleği, plastik, demir, ahşap ve cam atıklar, geri dönüşüme kazandırılarak uçak, motosiklet, balık, ağaç ve hayvan gibi figürlere dönüştürüldü. Atık malzemelerden yapılan figürlerle, Yeni Mahalle’de bulunan2.5 dönümlük alanda ‘Geri dönüşüm parkı’ oluşturulacak. Parkın, Mayıs ayında hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PARK OLACAK

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şehre ‘Geri dönüşüm parkı’ kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Türkiye’ye örnek bir park olacak. Bu projenin maddi değerinden çok manevi değeri ve verdiği mesaj çok anlamlı olacak. Hurdaya ayrılan araçların geri kazandırılmasından tutunda atık malzemelerden evcil hayvan evlerine dönüştürülmesine kadar birçok konuda atık malzemeleri değerlendirerek bunları Keşan’a geri kazandıracağız. 2,5 dönüme hazırlanacak parkı bu figürlerle donatacağız. Plastik, metal, cam gibi tüm atık malzemelerden geri dönüşüm parkı için figürler yapıyoruz” dedi.

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

Bir şehrin parklarıyla da güzel olması gerektiğini ifade eden Helvacıoğlu, “Bu anlayış ile geleceğin teminatı olan çocuklarımıza da, gençlerimize de bir mesaj vermemiz lazım. Bu mesajı çevre dostu belediyecilik anlamında vermemiz gerekiyor. Bu bilinci geliştirmemiz gerekiyor. İnsanın şehrin, şehrin de insanın aynası olduğunu anlatan bir anlayışla yöneticilik yapmayı tercih ediyoruz. Parkımızda yeni hiç bir şey olmayacak. Tamamı geri dönüşüm ürünleri olacak. Hem kişisel hem de kurumsal anlamda farkındalık yaratmak istiyoruz. Burada ana tema, bizlerin ve kurumların doğaya karşı gösterecekleri sevgi ve saygı olacak. Ayrıca israfın da önüne geçmek istiyoruz. Yaklaşık 1-1,5 ay sonra parkı açmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

FİGÜRLERİN ÜRETİMİ SÜRÜYOR

Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır da, projenin geri dönüşümün sağlanması, israfın önlenmesi ve sanatsal farkındalık yaratmak amacıyla başlatıldığını dile getirerek, “Birimimizde kullanılmayan, atıl durumda olan plastik, demir, cam gibi malzemelerden geri dönüşüm parkında kullanılmak üzere ustalarımızın mahareti sayesinde figürler ürettik. Asli işlerimizden arta kalan zamanlarda arkadaşlarımız bu imalatları gerçekleştirdiği için şu an 10 figür yapıldı. Önümüzdeki sürede 40-50 figür daha yaparak, geri dönüşüm parkında sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLACAK

Destek Hizmetleri Personeli Mustafa Özdemir de, “Çocukluğumuzda kendi oyuncaklarımızı da yapıyorduk. Başkanımızın talebi üzerine bunların büyük ebatlılarını yapmaya başladık. Amacımız çocuklarımızı heveslendirmek, çevreye daha duyarlı olmalarını sağlamak. Gelecek nesillere örnek olmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Şu an motosiklet, balık, uçak, saksı ve hayvan çeşitleri yaptık. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.