BÜLENT SAYLAM

Şirketin, projeye konu olan tesis için kiraladığı üretim yapılacak bira tesisinin kapalı alanı ise 240,56 m2. Proses Çevre Bilimleri Danışmanlık Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. ÇED başvuru dosyası 83 sayfa olarak ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne sunuldu.

RUHSAT BAŞVURUSU YAPILDI  

Projeye esas faaliyetin belirtilen sahada yapılması ile ilgili görüş sorulan Keşan Belediyesi’nin 17 Ocak 2020 tarihinde faaliyetle ilgili İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlenmesinde herhangi bir sakınca bulunmadığı cevabı veriliyor. Belediyenin şirkete verdiği cevap şu ifadeler var: ‘Fermantasyon ile Alkollü İçki Üreten Atölye Mahiyetindeki tesisin kapasite ve ÇED raporuna göre Birinci Sınıf Gayrisıhhi Müessese statüsünde ise İl Özel İdaresine, İkinci Sınıf Gayrisıhhi Müessese statüsünde ise gerekli evrakları tamamlayarak ruhsat başvurusunda bulunduğundan Belediye İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Düzenlemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır’

YILDA 160 BİN LT BİRA ÜRETİM KAPASİTESİ

Humulus Lupulus Alkollü Alkolsüz İçecekler Gıda Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planan tesiste 5 kişi istihdam edilecek ve tek vardiya olarak çalışacak. Tesiste Üretim çalışmalarının yılda 12 ay, ayda 25 gün ve günde 8 saat süreyle yapılması planlanıyor. ÇED raporunda projenin yer seçimine proje alanı ve yakın çevresinde hammaddenin kolay bulunması,  sanayi sitesinin bulunması, anayollara yakın olması gibi unsurların etkili olduğu da yer alıyor. Raporda ayrıca üretim periyodu hakkında da bilgi veriliyor. Buna göre tesisin üretim periyodu; 4 adet 1.000 litrelik fermantasyon ve 1 adet 1.000 litrelik olgunlaştırma tanklarında, Lager ve Ale tipi bira üretim çeşitlerine göre değişen fermantasyon ve olgunlaştırma sürelerine (7 gün ile 45 gün arasında) göre gerçekleştirilecek ve toplamda bira üretim kapasitesi 160.000 lt/yıl olacak. Tesis günde 8 saat (tek vardiya) ve yılda 300 gün çalışacak.