HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek risk' ile 'kırmızı' renkte yer alan Keşan’da, Hıfzıssıhha Kurulu’nca ev ziyaretleri ve toplanmaların tespit edilmesi halinde kolluk güçlerince idari para cezası uygulanması yönünde karar alındı. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, evleri tek tek gezip, kapılarını çaldıkları vatandaşlara ev, komşu ve taziye ziyareti ile gün yapmamaları konusunda uyardı. Polis ekipleri, vatandaşların yanı sıra apartman ve site yöneticilerine vakaların bulaş kaynağının yüksek oranda ev ziyaretlerinden kaynaklandığını anlatarak, bu nedenle apartman içerisinde dahi komşu ziyareti yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. Ekipler ayrıca apartman ve site girişlerine uyarı afişleri astı. Polis ve zabıta ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

BAKKALDAN BİR EKMEK ALIYORUM, EVE DÖNÜYORUM

Alınan karara Keşan’da yaşayan vatandaşlar da destek verdi. Yeni Mahalle’deki Atakent Sitesi’nde yaşayan Bergüzar Yılmaz, ilçede vaka sayılarının artmasıyla evden çıkmadığını belirterek, “Hiçbir yere çıkmıyorum. Bakkaldan bir ekmek alıyorum, eve dönüyorum. Ne misafir kabul ediyorum, nede bir yere gidiyorum. Pazara bile tehlikeli diye artık gitmiyorum. Kimse gezmeye gitmesin. Ama çok sık gidiyorlar. Bunlar yanlış. O zaman bulaş oluyor. Dikkatli olmalıyız” dedi. 

3 AYDIR KÖYDE KALIYORUM

İlknur Özdemir de, vaka sayısındaki artış nedeniyle 3 aydır köyde bulunan evinde yaşadığını ifade ederek, “Ben 3 aydır köyde kalıyorum. Sağlık sorunum nedeniyle Keşan’a geldim. Ev ziyaretlerinin tedbir amaçlı yapılmaması gerek. Bu bizim elimizde. Bunun önüne başka türlü geçemeyiz. Ben bu nedenle Keşan’ı bıraktım köyüme gittim. 3 ay oldu köydeyim. Herkes tedbirini alsın. Ev ziyaretlerine gitmesinler, ziyaretçide kabul etmesinler” diye konuştu.

BU KONUDA HERKES DUYARLI OLMALI

Yeni Mahalle’de büfe işleten Ayşe Çakmak ise yasak olmasına rağmen ev ziyareti yapan veya misafir kabul edenlerin toplumsal bir saygısızlıkta bulunduklarını dile getirerek, “Bu kişisel değil toplumsal bir saygısızlık. Hepimizin iş ortamına ihtiyacı var. Bu pandeminin artık bitmesini istiyoruz. Hepimizi etkiliyor çünkü. Mahallem olarak insanların duyarlı olduğunu düşünüyorum. Herkesin çok sıkıldığını ve pandeminin sona ermesini istediğini biliyorum. Bu konuda herkes duyarlı olmalı. Birbirimize yardım edersek bundan kurtulacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

DİŞİMİZİ SIKALIM VE BU HASTALIKTAN KURTULALIM

Şaban Çakmak ise herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Herkes dikkatli olmalı. Bu hastalığın şakası yok. Etrafında olanları herkes görüyor. Maske takalım, mesafemizi koruyalım ve ev ziyaretlerinde bulunmayalım. Bir süre dişimizi sıkalım ve bu hastalıktan kurtulalım” dedi.