BÜLENT SAYLAM

Tayin döneminde memurların yeni binalarda kiralık ev tutmak istediklerini söyleyen Kahraman, yeni kiralık ev bulmanın çok zor olduğunu kaydetti.

KEŞAN’DA EMLAKÇILARDA KİRALIK YENİ EV YOK

Kahraman, şu sıralar Keşan’da kiralık ev sıkıntısı yaşandığının altını çizerek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Keşan'da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Tayinciler hatta İpsala’da görev yapan memurlar, gümrükçüler de Keşan’da ikamet ediyor. Kiralık ev arayanların çoğunun yeni sıfır ya da 10 yaşa kadar evler tutmak istiyorlar. Şu an emlakçı arkadaşlarımızın sorunu ellerinde kiralık yeni evin olmaması.” 

%90’I YATIRIM İÇİN DEĞİL İKAMET İÇİN ALIYOR 

Yeni sitelere talebin çok olduğunu söyleyen Kahraman, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yeni yapılan sitelere çok talep var ama yeni yapılan sitelerde ortalama 3+1 daireler 470.000 ile 700.000 TL arasında metrekare ve konumuna göre değişiyor. Sitelerde oturanların %90’ı yatırım için değil ikamet için alıyor ve ellerinde bulunan 25-30 yıllık evleri kiraya vermek istiyor. Yatırımcı ortalama 500.000 TL verip 1.500 TL kira almak yerine 200.000 TL’ye 1+1 alıp eşyalı olarak 1.300 TL’ye veriyor ve site içinde yeni kiralık ev bulmak çok zor oluyor.