HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Dün, Anafartalar İlkokulu önündeki Anafartalar Caddesi’nde, saat 12.00 sıralarında gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İpsala Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Ömer Sevgili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Çam, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Çimen, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve öğrenciler katıldı.

Protokol, ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan Anafartalar İlkokulu öğrencileriyle polis ve jandarma eşliğinde yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçti. Bu sırada yaya geçidinde durmayarak geçen bir motosikletli polis tarafından durdurularak, sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Etkinlik çerçevesinde yaya önceliğine dikkat çekmek için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı. Vali Kırbıyık, daha sonra öğrencilerle birlikte sürücülere bilgilendirici broşür dağıttı.

YAYALARA ÖNCELİK VERİLMESİ KONUSUNDA İYİ BİR FARKINDALIK VAR

Vali Kırbıyık, ‘Elimizde bayraklarla yaya geçitlerinde buluşuyoruz’ projesi çerçevesinde tüm Türkiye’de eş zamanlı ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ etkinliğinin yapıldığını belirterek, “İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılan bu uygulamanın temel amacı yaya öncelikli trafik politikamızın tekrar kamuoyu tarafından farkındalığının oluşturulması. TBMM’de 2018 yılında yapılan yasa değişikliği ile birlikte ülkemizde çok önemli bir paradigma değişikliği oldu. Yaya öncelikli trafik anlayışına geçtik. Bu kanun değişikliği ve yapılan uygulamalar, başarılı kampanyalar ve çalışmalar sonucunda Türkiye’de yaya ölümlerinde çok ciddi bir azalma görüldü. İlimizde de benim gördüğüm kadarıyla aslında iyi bir duyarlılık var. Vatandaşlarımıza bu anlamda teşekkür ediyoruz. Yaya geçitlerinde, yayalara öncelik verilmesi konusunda iyi bir farkındalık var. Hem il merkezimizde, hem de tüm ilçelerimizde bu farkındalığın her geçen gün arttırılması, bunun bir alışkanlık haline getirilmesi, bir rütun uygulama haline getirilmesi için çalışıyoruz. Burada yaya geçidinde bir boyama faaliyeti gerçekleştirdik. Mottomuz ‘hayata saygı duruşu’. Bununla şunu anlatmak istiyoruz, yaya önceliğine mümkün olduğunca öncelik vermemiz gerektiğini, yayaların geçiş önceliğine, araç sürücülerinin saygı göstermeleri gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bu amaçla bu etkinliği gerçekleştirdik. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TEKKOP’A ZİYARET

Vali Kırbıyık, etkinliğin ardından Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi’ni (TEKKOP) ziyaret ederek, Belediye Başkanı Helvacıoğlu ve kooperatif çalışanı kadınlardan bilgi aldı. Kırbıyık, kadınların el emeği ürünlerini inceleyerek, çalışmalarında başarılar diledi.