SONGÜL KONAR

Ülkenin çeşitli yerlerinde devam eden orman yangınlarının yaşattığı mağduriyetleri gidermek için Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası Genç Girişimcileri önderliğinde Keşan’da faaliyetlerini sürdüren yerel işletmelerden ve duyarlı vatandaşlardan da destek geldi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası Genç Girişimciler İcra Komitesi önderliğinde başlatılan yardım kampanyası bir gün gibi kısa bir sürede büyük ilgiyle karşılandı. Yangın bölgelerinin ihtiyaç listeleri doğrultusunda tekstil ürünlerinden, pile, uyku matlarından yangın tüplerine kadar birçok ürünün yer aldığı yardım kolileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Keşan Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Serkan Şen, Türk halkının yardımseverliğine dikkat çekerek “Yardımın büyüğü küçüğü olmaz. Acılarımızı sararak, birbirimize destek olarak orman yangınlarında yaşanılan mağduriyetleri gidermek için Keşan TSO ve Keşan TB Genç Girişimiler Kurulu olarak bir yardım komitesi oluşturduk. Sosyal medyalarımız ve whatsapp gruplarımız aracılığıyla Oda ve Borsa Üyelerimize ve esnaflarımıza ulaştık. Bir gün gibi kısa bir sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yangın bölgelerinden gelen ihtiyaç listeleri doğrultusunda bir kamyon yardım kolisi topladık. Keşan’da hangi kapıyı çalsak geri çevrilmedik. İhtiyaç sahiplerine gönderilen yardım kolilerinin içinde 2 palet su, 15 koli bardak su, enerji içecekleri, baretler, tıbbi malzemeler, sırt pompaları, kürekler, tırmıklar, şarj cihazları, powerbankler, kafa lambaları, el fenerleri ve pilleri, köpük tabak ve bardaklar, su çekmek için alıcı su boruları, uyku matları, yanmaz ayakkabılar, yanmaz eldivenler, termal çoraplar, maskeler, gözlükler, yangın söndürme tüpleri, kalem piller, tuvalet kâğıtları ve kâğıt havlular, sıvı sabunlar, erkek atletleri, erkek-kadın iç çamaşırları, muhtelif tekstil malzemeleri yer aldı. Toplanılan bu yardımlar Serkan Dişdiş arkadaşımız refakatiyle Marmaris Kaymakamlığı’na teslim edilmek üzere dün akşam yola çıktı. Bu süreçte Türk Halkının yardımseverliğini gösteren, desteklerini esirgemeyen Oda ve Borsa Üyelerimize, esnaflarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu organizasyonun oluşmasında büyük emekleri olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İsmail Şapçı ve Keşan Ticaret Borsası Başkanımız Necmi Kaymaz başta olmak üzere, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyemiz Uğurcan Urgan ve Keşan TSO ve Keşan TB Genç Girişimciler Kurulu Üyelerimiz Serkan Dişdiş ve Emre Bölük’e de ayrıca teşekkür ederiz. Türk Halkı olarak inşallah hep birlikte bu işin altından kalkacağız” diye konuştu.