BÜLENT SAYLAM

Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı öneride Keşan'ın kent hafızasını canlandırmak ve kurulacak olan müzeyi zenginleştirmek için, 3 boyutlu modelleme ve geçmişe dönük uydu görüntülerinden kent değişimini izlemeye yönelik proje geliştirilmesini dile getirdi.

KEŞAN 'IN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINI SANAL ORTAMDA AYAĞA KALDIRALIM

Keşan Kent Müzesinin zenginleştirilmesi için çağrıda bulunan Yavuz, sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Sevgili Keşanlılar, Keşan'ın kent hafızasını canlandırmak ve kurulacak olan müzeyi zenginleştirmek için, 3boyutlu modelleme ve geçmişe dönük uydu görüntülerinden kent değişimini izlemeye yönelik proje geliştirelim diyorum. Belediye, Kadastro, Milli Eğitim, Diyanet vs.. Kaynaklarını erişime açalım, öncelikle de başta yıkılan Zafer İlkokulu olmak üzere Keşan'ın tarihi ve kültürel mirasını belgeleyelim, sanal ortamda ayağa kaldıralım.”

BELEDİYE BAŞKANINA ÖNERİ SUNULACAK

Önerisi hakkında bilgi almak için kendisine ulaştığımız Hasan Bora Yavuz, Kent Müzesinin 3 boyutlu modelleme ile zenginleştirilmesinin yanı sıra aynı zamanda alt yapı, üst yapı, çevre koruma gibi konularda da Keşan’a büyük faydası olacağını ifade etti. Yavuz, “Var olanları belgeleme, eskiden var olup da günümüze aktarılamayanları sanal belgeleme ve bunlar üzerinden de bir kent hafızası oluşturma ile aynı zamanda Kentsel dönüşüm ve sokak sağlıklaştırma programlarına ön ayak olabilir ve bir doku verebilir. Böyle bir önerim var. Trakya Üniversitesinden arkadaşlarla da konuştum. Bu tarz bir projeniz varsa bir beyin fırtınası yapalım, bir çerçeve bir sonuç çizelim ortaya belki kurumlar arası bir entegrasyonla bir şeyler yapılabilir. Sadece bir kültürel mirasın belgelemesiyle kalınmaz alt yapı, üst yapı, çevre koruma ve sanal müze ile ilgili bir çalışma başlatılabilir.Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’ndan bir randevu almayı düşünüyoruz” dedi.

İlk, orta ve lise öğrenimi Keşan’da tamamlayan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliğinden mezun olduktan sonra uluslar arası bir şirkette mesleğini devam ettiren Yavuz, daha öncesinden de Yayla Balıkçı Barınağı ile ilgili bir bilimsel çalışmanın içinde yer almıştı.