HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Fatih Çetintaş, Gani Müjde’nin yazdığı ve yapımcılığını BKM’nin üstlendiği Show TV ekranlarında yayınlanacak yeni sezonun en iddialı dizilerinden Gelsin Hayat Bildiği Gibi de ‘Nevzat’ karakterine hayat verecek.

Fatih Çetintaş, 2 Mart 1984 tarihinde Keşan’da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra yaklaşık 14 yıl hem serbest (12 yıl) hem de maaşlı (2 yıl) yeminli tercüman olarak çalıştı.  Ayrıca 2012-2020 yılları arasında İstanbul Beşiktaş'ta göçmenlik ve yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketi vardı. Bu süre zarfında 4 kıtada 35'e yakın ülkeyi hem iş hem de eğlence amaçlı ziyaret etti.

2016 yılından itibaren 3 M.O.T.A Oyunculuk Okulu'nda iki yıl (bu sürede Shakespeare, Arthur Miller, Memet Baydur, Tennessee Williams, Athol Fugard, Bertolt Brecht, Eugene Ionesco vb. gibi tanınmış oyun yazarlarının tiyatro oyunlarında onlarca kez sahne aldı), Deniz Erdem Studio'da 1,5 yıl, Cihangir Atölye Sahnesi'nde 5 ay ve Craft Oyunculuk Okulu'nda 5 ay oyunculuk eğitimi aldı.  Bu arada çeşitli çevrimiçi oyunculuk eğitimlerine ve atölye çalışmalarına da katıldı. 2017 yılında bir markanın televizyon reklamını seslendiren ve 2018 yılında yapımcılığını Ay Yapım ve Med Yapım'ın üstlendiği 'Bizim İçin Sampiyon’ adlı sinema filminde yardımcı oyuncu olarak gazeteci olarak rol almıştır. Aynı yıl, rock grubu Kuytu'nun 'Kalabalık Aşk' adlı müzik video klibinde başrolde yer aldı. Daha sonra 2019 yılında 'E-Aşk' adlı kısa filmde Murat rolünde başrol, 2020 yılında Ay Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği 'Alev Alev’ dizisinde Taner Güvenbağ (Komiser) rolünde oynamıştır.  2021'de 'Yarım/Uncompleted' kısa filminde Taylan karakteriyle başrol, 2021’de konuk oyuncu olarak Bey karakteriyle Baş Belası dizisinin final bölümünde ve 2021-2022'de Blu TV'de yayınlanan 'Börü 2039’ mini dizisinde keskin nişancı Batuhan Demir olarak oynadı.