HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Festivale; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan kortej, Kurtuluş Caddesi üzerinden Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne hareket etti. Çok sayıda kişinin katılımıyla, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Edirne 1. Uluslararası Halk Dansları Festivali Keşan ayağında 5 farklı ülkeden 11 grup ve 350 dansçı barış ve kardeşlik için dans etti.

SANAT KEŞAN’A ÇOK YAKIŞIYOR

Festivalde konuşan Kemal Soytürk, Keşan’da olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Keşan’da belediyecilik anlamında kültür, sanat, edebiyat etkinlikleri hızla devam ediyor. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın İl Müdürlüğü olarak Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 5 farklı ülke, Edirne’den 5 folklor derneğimiz, Keşan Belediyesi Sanat Merkezi folklor ekibimizin gösterileri bizleri bekliyor. Keşan her şeyin en iyisini hak ediyor.  Belediye başkanımız da zaten gerekeni yapıyor. Tüm katılımcılarımıza iyi eğlenceler. Sanat Keşan’a çok yakışıyor” dedi.

SANAT, SPOR VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZLE KEŞAN’IN FARKINI ORTAYA KOYUYORUZ

Daha sonra söz alan Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasının başında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Keşan olarak yine özel bir akşamı yaşadıklarını ifade eden Helvacıoğlu, “Pandemiden sonra bu tarz beraberlikleri arttırmak istedik. Pandemiden sonra çocuklarımıza, kadınlarımıza, dostlarımıza, hemşehrilerimize alan açalım istedik. Birbirimizi çok özledik. Sanat, spor ve kültürel etkinliklerimizle Keşan’ın farkını ortaya koyuyoruz. Her yerde belediyeciliği hissettiriyoruz. Hem personelimiz hem de meclisimizle Keşan’a hizmet etmek, beraberliğimizi sürdürmek için çaba sarf eden bir ekibiz. Kültürlerin kaynaşmasına vesile olan böyle bir günde hep birlikteyiz. Kültür Bakanlığımız, Edirne Valiliğimiz destekleriyle Edirne 1. Uluslararası Halk Dansları Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Dansçılarımız Rumeli, balkan ruhunu yansıtacaklar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Anadolu Folklor Vakfı Edirne Grup Başkanlığı Halk Dansları Grubu, Bulgaristan-Kotel “Philip Koutev National School Of Folk Arts” Halk Dansları Grubu, Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği Balkan Halk Dansları Grubu, Yunanistan Selanik “Personel Of Dei Public Electricity Organization” Halk Dansları Grubu, Anadolu Folklor Vakfı Edirne Başkanlığı Halk Dansları Grubu (Çanakkale Yöresi), Romanya Bükreş “Bucurıa” Halk Dansları Grubu, Bulgaristan Varna “Nastroenie” Halk Dansları Grubu, Macaristan- Debrecen “Debreceni Majorette Együttes” Halk Dansları Grubu, Keşan Belediye Sanat Merkezi Halk Dansları Topluluğu, Anadolu Folklor Vakfı Edirne Grup Başkanlığı Halk Dansları Grubu (Roman Dansları) gösterilerini sahneledi. 5 farklı ülkeden, 11 grup ve 350 dansçı, sahnelediği danslar ile büyük beğeni topladı.