HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 20.30’da, Kent Müzesi önünden başlayan korteje, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, kurum amirleri, belediye başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bando eşliğinde Kent Müzesi önünden hareket eden kortej, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Korteje vatandaşlar balkonlardan ve camlardan bayraklarıyla eşlik etti.

GENÇLİK KONSERİ

Program kapsamında gerçekleştirilen gençlik konseri ise saat 21.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde Grup Dörtyol sahne aldı.

BUGÜN; KURTULUŞ VE İSTİKLAL MÜCADELESİNİN EN KADİM ÖRNEĞİDİR

Konserde konuşan Helvacıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün; istiklal mücadelemizin başladığı gündür. Bugün; esareti kabul etmeyişimiz, özgürlükten vazgeçmeyişimizdir. Hürriyetinden vazgeçmeyen, hiçbir zorluğa boyun eğmeyen aziz milletimizin, varlık ve yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Bugün; aziz milletimizin, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını, tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği gündür esaret altındaki mazlum milletlere ışık olan, kurtuluş ve istiklal mücadelesinin en kadim örneğidir. Bugün; Türk gençliğinin emanete sahip çıkması gerektiğini tekrar tekrar kalplere kazıyan mukaddes bir gündür. Çünkü bugün; Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal şuuruyla yetişen, siz gençlerimize emanet edilişinin günüdür. Çünkü bugün; kurtuluşa inanan ulu bir liderin günüdür. Bu gece hep birlikte bu coşkuyu yaşayacağız” dedi.

GENÇLERİMİZİ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUM

Coşkusunu, heyecanını ve sevincini gizleyemediğini ifade eden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçtenlikle ifade etmek istiyorum; gençlerimizi en büyük zenginliğimiz olarak görüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; 19 Mayıs’ı, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, gençliğe duyduğu güvenin göstergesi olarak tarihte yerini almıştır. Bizler de cumhuriyetimizle birlikte, Keşan’ımızın geleceğini de siz değerli gençlerimize emanet ediyoruz. Biz bu bilinç ile; onlar için yapmamız gereken bütün yatırımları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki, Türk gençliği de kendisine ataları tarafından emanet edilen değerlere her zaman sahip çıkacaklar.”

19 MAYIS RUHUNUN YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM

Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizi zafere taşıyan bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhudur. İşte bu ruh; devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmemiz için bize ilham ve güç vermektedir. 19 Mayıs ruhunun bizlere, Türk gençliğine ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmesini diliyorum. Bu anlamlı günün 103. yıldönümünü kutlamanın büyük gururu ve onuru ile Keşan’ımızın ve ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularla kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli mücadeleye destek veren kahraman milletimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından Grup Dörtyol’un sahne aldığı gençlik konserinde vatandaşlar doyasıya eğlendi.