SONGÜL KONAR

“SUYUN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Erikli Sahili’nde yaşanan su sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçaslan, “Kooperatif olarak, su konusunda hazırlanan bir proje vardı. Mecidiye Göletinden arıtılmış su getirilmesi planlanıyordu. Ama bu iş ihaleye alınmadı ve proje o şekilde kaldı. Suyun sahile gelmesi için her şey hazır ama Kocaali Köyü’ndeki kuyulardan suyun gelmesi için çalışma yapılıyor. Buradan gelecek su da, aynı sondaj kuyusundaki su gibidir. Kuyulardan gelen suyun arıtması yok. Bunun yanı sıra; yeraltı suları kuruduğu zaman yapılan tüm masraflar boşa gidecektir. Ama göletlerde, her yağışta doluyor ve buradan alınabilecek su sürdürülebilir su alabilirdik. Fakat, Mecidiye Göletindeki suyun yeterli olmadığı dile getirildi. Oradan akan su İtalyan Koyu’ndan denize boşa akıyor. Bundan ötürü de, suyun iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

“DENİZ VE GÖLÜN KARIŞTIĞI SU BİZLERE VERİLİYOR”

“Erikli Sahili’nde, bu yıl çok kötü bir su verildi. Bunun nedeni nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Abbas Kılıçaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erikli Sahili’nde bisikletçilerin bulunduğu yerin arka kısmında, göle en yakın noktada, sondaj vuruldu. Burada, en düşük noktadan alım yapıldığı için deniz ve gölün karıştığı su bizlere veriliyor. Bizim görev sürecimizde, buralardan su alma gibi bir niyetimiz olmamıştı. Su konusunda, daha yukarılardan bir yerlerden araştırma yapmıştık ve yeraltı suyu bulamamıştık. Şimdi aşağıdan bir kuyu açıldı ve gölün berbat suyunu bizlere veriyorlar. Bu yaz dönem sıkıntılı şekilde geçti.”

“BELEDİYE, BU KADAR MALI VE MÜLKÜ ALMASINA RAĞMEN BİZE DOĞRU DÜRÜST BİR SU VEREMEDİ” 

Kılıçaslan sözlerini şöyle tamamladı: “Kooperatif olarak, mal varlıklarımızın ve alacaklarımızın tamamını belediyeye teslim ettik. Belediye, bu konuda kooperatif üyelerine herhangi bir ödeme yapmadı. Kooperatif bizim dönemimizde fesih edilmiş olsaydı, tüm mal varlıklarını satıp, üyelerimize dağıtma yönünde bir karar vardı. Belediye, bu kadar malı ve mülkü almasına rağmen bize doğru dürüst bir su veremedi. Açılan kuyular en düşük noktalarda olduğu için insanlara berbat bir su veriliyor.”