AYGÜL KONAR

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, koronavirüs salgınıyla ilgili herkesi birlik olmaya davet etti.
Salgın döneminde siyasi rant yapmanın doğru olmadığını vurgulayan Kılınç, “Böyle bir dönemde siyasi rant hesabı yapanları mahşeri vicdan asla unutmayacaktır. Herkesi bir olmaya, beraber olmaya, kardeş olmaya ve hep birlikte Türkiye olmaya davet ediyoruz. Korona salgını ile mücadele sadece hükümetin, devletin değil tüm siyasi partilerin tüm kurum ve kuruluşların meselesidir” diye konuştu.
“DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ BU BADİRENİN DE ÜSTESİNDEN GELECEK”     

Koronavirüsün, 83 milyon insanın her bir ferdini yakından ilgilendiren hayati bir konu olduğuna dikkat çeken Kılınç, “Salgının ilk başladığından, itibaren bizler meseleye bu hassasiyetle yaklaştık. İşinin ehli, bilim kurulu tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararlar tek tek hayata geçirildi. Süreç Sosyal medyada, gazetede ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin gerçeklerine ve ihtiyaçlarına göre yürütülüyor. Alınan her karar devlet ciddiyetine uygun şekilde, tüm boyutlarıyla değerlendirildikten sonra milletimizle paylaşılıyor. Her gece Sağlık Bakanımız açıklama, bilgilendirme yapıyor. İçişleri Bakanımız açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanımız açıklama yapıyor. Her kesime; iyileştirme, yardım, maddi, manevi destek olunacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bir yandan koronavirüsün etkisini kaybettirmeye çalışırken, bir yandan destek paketleri hayata geçiriliyor. Telaşa gerek yok. Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Devletimizin, her kademesi; Bakanlıklarımız, Sağlık, İçişleri, Milli Eğitim, Milli Savunma, Hazine ve Maliye, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Valilik, Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, Belediyeler, STK’lar, tüm Türkiye Allah’ın izniyle bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha önceki sıkıntılar gibi devletimiz ve milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek. İnşallah aydınlık, müreffeh ve huzurlu günlere kısa sürede kavuşacaktır” ifadelerine yer verdi.
“SÜREÇ GAYET CİDDİ VE İYİ YÖNETİLİYOR”

Bu süreçte mücadeleyi sekteye uğratacak en büyük tehtidin ümitsizlik, karamsarlık, yılgınlık ve umutsuzluğa kapılmak olduğunu vurgulayan Gürcan Kılınç, dünya genelinde alınan önlem ve tedbirlerde Türkiye’nin ne kadar erken önlemler aldığını bir kez daha hatırlatarak, “83 milyonun arasına ayrılık virüsünü, fitne ve tefrika virüsünü bulaştırmadığımız sürece koronavirüsü ile mücadelemiz çok daha kolay olacaktır. Bu milletin en büyük gücü birliğidir, beraberliğidir, Süreç gayet ciddi ve iyi yönetiliyor. Ama siz bu süreci belli yayın organlarından takip ederseniz, gerçekleri göremezsiniz. Dünya genelinde alınan önlemler ve tedbirler kapsamında Türkiye’nin ne kadar erken önlemler aldığı da ortadır; Sağlıkta hiçbir eksiğimiz yok. Sağlık personelimizin tüm ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor. Cefakar sağlıkçılarımızın maddi, manevi her türlü destekçisiyiz. Dünya sağlık örgütüne her gün hasta sayısı ile ilgili bilgi aktarımı yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın, ve Sağlık Bakanımızın açıklamış olduğu COVID -19 Koronavirüs tedbirlerinde belirttiği gibi özel sağlık kuruluşlarında Sağlık Bakanlığı kontrolünde ücret alınmayacaktır. Sağlıkta, devlet hastanelerinde ücret alınmıyor. Her ilde, ilçede kriz masaları vardır(Hıfzıssıhha). Terör soruşturmasında tutuklananların salıverilmesi söz konusu değildir(Terör,vatana ihanet ,kasten adam öldürme, uyuşturucu ve cinsel istismar). Su, elektrik, doğalgaz kesintiye uğramayacak. Fahiş fiyatlarla fırsatçılık yapanlara İçişleri Bakanımızın her gün açıkladığı gibi denetimler yapılıyor. Bazı yayın kurumlarında bazı Kuruluşların gündemi takip etmediklerini ya da gündem oluşturabilmek için gündemde kalabilmek için bir takım algı içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu süreçte tüm kurum ve kuruluşları tüm halkımızı birlik ve beraberliğe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.