SONGÜL KONAR

Kılınç, yaptığı açıklamada, “Senelerce ülkemizin Doğu ve Güneydoğusuna hizmet gitmesinin önünde engel olan kalleş terör örgütü, bölgemizdeki hizmetlere de engel olmaya çalışması bizleri üzmektedir” sözlerine dikkat çekti.

“DEVLETİMİZ TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER ETTİ”

Gürcan Kılınç, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Tüm dünyanın etkilendiği koronavirüs salgını ile 1,5 yılı aşkındır mücadele ediyoruz. Birçok gelişmiş ülkeler bile çok ciddi bocalarken, çaresiz kalırken, bizler gıda ve kamu güvenliğine kadar her alanda ülkemiz bu sıkıntılı süreci başarıyla yürüttü. Devletimiz tüm imkânlarını seferber etti. Salgın dönemi aynı zamanda kendi iktidarını ülkenin ve milletin felaketinde arayan zihniyetin gerçek yüzünü de görmemizi sağladı. Hatırlarsanız şehir hastanelerini yaparken birileri çıkıp ülkede ‘bu kadar hastaneye ne ihtiyaç var?’ dediler. Ama güçlü devletimiz vatandaşımızın sağlığını düşünerek yoluna devam etti. Yüksek kapasiteli ve donanımlı hastanelerimiz olmasaydı salgının zirve yaptığı dönemleri biz nasıl atlatacaktık? Aynı kafada inşa ettiğimiz bölünmüş yollardan hızlı demiryolu hatlarına, havalimanlarından köprülere, barajlardan millet bahçelerine kadar her projeyi engellemek için ellerinden geleni yapmaya, çamur atmaya devam ettiler, etsinler. Biz; milletimize, vatandaşımıza, kardeşlerimize, efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Yine bölgemizde aynı senaryolar var. Gelişmek, değişmek ve Keşan’ımıza bir şeyler kazandırmamak için elinden geleni yapmaya çalışanlar var.”

“İMAR PLANI İZNİ DAHİL BÜTÜN YASAL İZİNLER ALINDI, ÇALIŞMALARA BU HUSUSLARDA BAŞLANDI”

Projenin ÇED raporu hakkında da konuşan Kılınç, sözlerine şöyle devam etti: “FSRU; Yüzen- Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Depolama ve Gazlaştırma ünitesidir. Bölgemizde Saros Körfezi’nin iç Kuzey Doğu Konumunda Sazlıdere mevkiinde, denizde FSRU gemilerinin bağlanabileceği iskele yapısı, römorkör, palamar ve pilot botlarının yanaşacağı mendirek, iskelenin kıyıya bağlantı noktasında yer alacak kontrol binası yapılacaktır. Proje ile ilgili ilk ÇED Raporu Olumlu kararı 19.04.2019 tarihinde alınmıştır. Bahse konu ÇED Olumlu kararı, Edirne İdare Mahkemesi tarafından 26.02.2020 tarihinde iptal edilmiştir. Söz konusu iptal kararında işaret edilen hususlara ilişkin ÇED Olumlu kararı 25.06.2020 tarihinde alınmıştır. Bununla birlikte, Edirne İdare Mahkemesinin verdiği iptal kararı, Danıştay tarafından bozulmuştur. Ayrıca 12.11.2019 tarihinde imar planı onaylanmıştır. ÇED Olumlu kararı ve İmar Planı izni dahil bütün yasal izinler alındı, çalışmalara bu hususlarda başlandı.”

“BİZ KARANLIĞI AYDINLIĞA ULAŞTIRMAYA GELDİK, SİZLER SADECE İZLEMEYE DEVAM EDİN”

10 Temmuz’da Keşan’da düzenlenen Saros’uma Dokunma mitingine HDP Milletvekilinin katıldığını ve kim tarafından davet edildiğini soran Gürcan Kılınç, Millet İttifakının, HDP ile kol kola yürümesini içlerine sindiremediklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Saros hepimizin. Bizler de Keşan’da yaşıyoruz, biz de Keşan evladıyız ve Keşan’ımızdaki vatandaşımızın sağlığını, refah içinde yaşamasını istiyoruz. Saros FSRU Projesi bölgemizde doğal gaz iletim sistemine önemli bir destek, yeni bir giriş noktası olacaktır. Çalışmalar 2016 yılından beri Çevreye duyarlı şekilde bilimsel ve teknik yaklaşımlarla ilerlemektedir. Liman –İskele çıkış yapıp sisteme bağlı 17 km’lik kara boru hattı inşa edilecektir. Proje sahası, Edirne Tarım ve Orman İl müdürlüğü teknik personeli tarafından sahada parsel bazında incelendi, 5403 Sayılı Toprak koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında hazırlanan ‘Toprak Koruma Projesi’ Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Depolama alanı yok. Tesisin işletme aşamasında iskeleye yanaşacak FSRU gemilerinden sadece doğal gaz transferi yapılacaktır. İskele petrol ve beyaz ürün transferinde kullanılmayacaktır. Sıkıntı olması durumunda Saros Körfezimiz Sibop görevi görmesi için düşünülen bir projemizdir. Marmara Bölgesi Sanayi ve Doğal gazın kullanımı yoğun olan bir bölge olup; olası bir depremde, Çanakkale ve İstanbul boğazlarını da kullanamasak o zaman Saros’ta Marmara Bölgesi olmak üzere ülkemizin güvenliğine önemli bir katkı sağlayacaktır. BOTAŞ doğaya ve doğada yaşayan canlılara önem veren bir kuruluştur. 81 İlde 550 İlçede projesi var. Yeşil dünya ödüllerinde 3, aynı dalda 4 ödül almıştır. Siz hala siyaset yapmaya çalışın, biz de hizmet etmeye devam edelim. Bizim derdimiz halkımızın nereye gittiği, nereye geldiği değil, vatanını, milletini, bayrağını seven herkes bizim kardeşimizdir. Ama Kandil -PKK Terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan HDP, 40 yıldır evlatlarımızın gözünün yaşına bakmadan canlarına kıymaları ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bölme, parçalama çabalarını görmezden gelip, Millet İttifakı’nın, HDP ile kol kola yürümelerini içimize sindiremiyoruz. Şehitlerimize, şehit ailelerimize ne bu dünyada ne de ahirette bile hesabını veremezsiniz. HDP ile yürümek nedir? HDP Milletvekilini kim davet etmiştir? Sizler, Kent Konseyi, görevleriniz arasında olmayan siyasetin arka bahçesi olmaktan vazgeçin. Kürt kardeşlerimizi sömüren terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP, bu topraklarda bir kısım muhalefetten ve STK’lardan nasıl yüz buluyor, anlamak mümkün değil. Senelerce ülkemizin Doğu ve Güneydoğusuna hizmet gitmesinin önünde engel olan kalleş terör örgütü bölgemizdeki hizmetlere de engel olmaya çalışması bizleri üzmektedir. Engel olamayacaksınız. Bizler hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz karanlığı aydınlığa ulaştırmaya geldik. Sizler sadece izlemeye devam edin.”