BÜLENT SAYLAM

Yıllardır bu bölgede esnaf olduklarını söyleyen işyeri sahipleri Hazine ve Keşan Belediyesi arasında dava konusu olan ihale edilen işyeri kiralarının % 500’lere varan artış gösterdiğini bunun da mağduriyet yarattığını dile getirdi. Esnaf ayrıca kira artışlarının TEFE-TÜFE oranlarına dikkat edilmeden yapıldığını iddia etti. Keşan Belediyesinin buna benzer ihalelerinin olduğunu ve bu ihalelerde kendilerinin kadar bir artış göstermediğini de hatırlatan esnaf, “Keşan Belediyesi pandemi döneminde mağduriyete sebebiyet vermiştir” dedi. Mağdur olduğunu iddia eden esnaf, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

SAHİP Mİ KİRACI MI OLDUĞUMUZU BİLMEMEKTEYİZ

Erikli Sahili Kira mağduru olduğunu iddia eden esnaf, konuyla ilgili olarak şunlar aktardı: “Biz Erikli Sahili kira mağduru esnaflarız. Erikli Sahilindeki yerlerimizle ilgili büyük bir mağduriyet yaşamaktayız. Erikli Sahilinde Hazine ve Keşan Belediyesi arasında yıllardır bitmeyen dava sebebiyle birçok esnaf mağdur olmaktayız. Yıllardan beri yerlerimize sahip mi kiracı mı olduğumuzu bilmemekteyiz. Yer Hazine'nin olacaksa kullanıcısı olarak satın almak için başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. 

KEŞAN BELEDİYESİ TALEBİ İLE YAPI KAYIT BELGELERİMİZ İPTAL EDİLMİŞTİR

Yapı kayıt belgelerinin Keşan Belediyesi tarafından iptal edildiğini söyleyen esnaf açıklamalarına şöyle devam etti: “Ayrıca İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi de almış bulunmaktayız. Ancak Keşan Belediyesi talebi ile yapı kayıt belgelerimiz iptal edilmiştir. Bunun üzerine dava açmış bulunmaktayız. Yıllarca Keşan Belediyesi'ne kira bedeli, temizlik ve çöp vergisi ve emlak vergisi ödemekteyiz. Ancak Keşan Belediyesi anlamadığımız bir şekilde davranmış ve ilk önce yapı kayıt belgelerini iptal ettirmiş, ardından da yıllardan beri kira sözleşmesi yapılan yerlere ilişkin olarak ihale açmıştır. Bununla ilgili olarak da davamızı açmış bulunmaktayız. 

BİRÇOK ESNAF İHALEYE GİREMEMİŞ VE HAK SAHİPLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnaf, kira konusunda mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek açıklamalarının sonunda şunları söyledi  “Esnaf olarak pandemi sürecinde zaten çok zor günler geçirdiğimiz ortadadır. Bir de ihale açılması ve bedellerin çok fahiş olması sebebiyle birçok esnaf ihaleye girememiş ve hak sahipliğini kaybetmiştir. İnsanların ekmek kapıları bu sebeple kapanmıştır. Bu durumda mağdur olmamız ve sesimizi duyurmak adına yerel ve ulusal basına ulaşabilmek adına bu açıklamayı yapmak zaruri olmuştur. Keşan Belediyesi'ne karşı bir kastımız olmadığı gibi yıllardır vergimizi ödeyen birçok insana ekmek kapısı olmuş işletmelerimiz tehdit altında olması ve emeklerimizin çöp olmaması adına bu açıklamayı sizlerle paylaşmak istedik. Yerelde Keşan Belediyemizden ve de devlet büyüklerimizden bu konunun bir çözüme kavuşturulmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini arz ederiz.”