HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Ercan Tan, ziyaret kapsamında Keşan Belediye Başkanı ile KİSEV Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Helvacıoğlu, Necmi Kaymaz, Hüseyin Çakmak, Mahmut Demirkan, Hasan Şen ve Bayram Ali Kalfalar ile görüştü.

Ziyarette Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay ile hayırsever iş insanı Mustafa İsmet Mercan da hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün, Türk Kızılayı ve KİSEV (Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı) işbirliğinde, kalplere dokunan anlamlı bir birlikteliğe imza atıyoruz. Bilindiği üzere geçmiş aylarda Türk Kızılayı ile beraber Keşan’da çok güzel bir etkinlik gerçekleştirmiştik. KİSEV ve Kızılay olarak bir sözümüz vardı. Bunu yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz ki; Türk Kızılayı ile önemli ve güçlü bir birlikteliğimiz var. Bugün; tıpkı KİSEV’in logosundaki gibi, bir elmanın iki yarısı misali, rekor düzeyde sayılabilecek birçok kampanyaya birlikte imza atmanın huzurunu yaşıyoruz. Bu birliktelik ve manevi bilinç ile pek çok kalbe, pek çok cana ve birçok muhtaç ele, birlikte ulaşmaya devam ediyoruz. belediyemiz, tüm kurumlarımız Türk Kızılay’ı ve KİSEV her zaman gönül kapılarının ardında olacak. Bugün onursal misafirlerimiz var. Ercan ağabeyimiz ve Edirne’nin Kadir ağabeyi, hayır sever iş insanımız İsmet Mustafa Mercan aramızda. Birçok canın hayata tutunmasına vesile olacak herkesten Allah razı olsun. Kızılay eliyle 2 bin 721 evladımıza karne hediyesi ulaştıracağız. KİSEV adına Kızılay ve destek veren hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bu birliktelik; başta sağlık olmak üzere, sosyal yaşamdan, eğitime kadar Keşan’ımıza müthiş bir toplumsal katkı sağlamaya devam edecek.  Değerli hemşehrilerim; vakfımız; ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara ve engellilerimize yönelik faaliyetlerini sürdürürken, Türk Kızılay’ımız da Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarına Keşan’ımızda devam ediyor. Tekrar söylüyorum; Kızılay bugüne kadar Keşan’ımızda 2 bin 712 parça eşya ile en büyük desteğini yapmış olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Ben tüm hemşehrilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum. İşte tamda bu noktada; bugün gördüğünüz bu birliktelik fotoğrafı, sağlıklı, refah düzeyi yüksek, sosyal yardımlaşma anlamında gelişimini tamamlamış ve engelsiz bir Keşan oluşturma idealimize adım adım yaklaştığımızın fotoğrafıdır. Biz bunun için mutluyuz ve gururluyuz. Tüm kurumlarımızdan, derneklerimizden, STK’larımızdan ve vatandaşlarımızdan, bu birlikteliğe sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bu güçlü birliktelik ile; Keşan’ımızda ve Keşan’da yaşayan tüm vatandaşlarımızla, gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Veren el ile alan eli buluşturmayı tüm kalbimiz ile sürdüreceğiz. Ben bu düşünceler ile bir kez daha, bu güçlü birlikteliğin devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da Keşan’da KİSEV’in olmasının önemli olduğunu belirterek “Genel Başkanımızın Keşan’a selamları var. Kan bağışları için biz de sizlere teşekkür ediyoruz. Keşan halkından da bizlere kan bağışı konusunda destek olmasını istiyoruz. KİSEV ile olan işbirliklerimizde uzun vadeli devam edecek. Türk Kızılay’ı olarak Edirne Şubemizin de destekleriyle Keşan’ın yanında olmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. KİSEV’e emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tan’dan sonra söz alan Mercan’da öncelikle Keşanlı olmaktan ve Keşan’a hizmet etmekten gurur duyduğunu belirterek, “Bundan son derece mutluyum. Bundan sonra da çok güzel projeler var. Bazılarını açıklamak istemiyorum. Başkanla bazı projeleri konuştuk. Tam olgunlaştığında bunları paylaşacağız. Gelecek 1 yıl içerisinde Keşan için çok güzel projeler var. Ben sizin huzurunuzda Ercan Tan beye çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mercan’dan sonra söz alan  Necmi Kaymaz’da Tan ve Çakay’a ve Keşanlı işadamı Mercan’a Keşan halkı adına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Benim buradan Keşan’daki iş insanlarına bir çağrım olacak. Başta Kaymakam bey olmak üzere Belediye Başkanımız ve 9 kurucu üyemiz ile Keşan’ın eksiği olan bir vakfı hayata geçirdik. Biz buna başaracağımıza canı gönülden inandık. Keşan bizlere bir şeyler veriyor verdi de. Ekonomik durumu iyi olan iş insanlarının da Keşan’a iade etmesi gereken şeyler olduğuna inanıyorum. Kazancımızın bir kısmını bu vakıf aracılığıyla dezavantajlı ailelerin çocuklarına, eğitime, sağlığa iyiliğe bir tutkal vazifesi görecek olan vakfımıza herkesin sahip çıkmasını temenni ediyorum. Ekonomik durumu iyi olup da bir yerlere yardım yapmak isteyen destek de bulunmak isteyen büyüklerimize şunu rica ediyorum. Herkese nasip olmaz, hiç kimsenin ne aklında ne vicdanında bir endişe ve kaygıya gerek vermeden öyle bir vakıf oldu ki herkese eşit bir şekilde adaletli insani ve vicdani vatandaşlık şuuruna yakışır bir vakfımız oldu. Ben inanıyorum ki Keşanlılar vakfa sahip çıkacak. İnsanlık var olduğu sürece bu vakfın yaşamasını temenni ediyorum”

Hüseyin Çakmak da şunları söyledi: “Keşan’ımızda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, çocuklarımız, halkımız olduğu gibi iyilik yapmak yardım yapmak isteyen insanlarımız da var. Biz de yıllardan beri bir eksiklik olduğunu hissediyorduk, kaymakamımız ve belediye başkanımız sivil toplum kuruluşlarımız böyle bir vakfın kurulması konusuna karar verdik. Oluşacak bir havuz ile yardımların ulaştırılabileceğini düşündük. Bu nedenle de KİSEV’i kurduk. Bu nedenle iyilik yapmak isteyenleri de bu havuzda maddi, manevi ve eşya olarak destek olmaya bekliyoruz. Vakıf aracılığı ile en adaletli ve eşit bir şekilde bu desteklerin dağıtılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tüm halkımızı KİSEV’ e destek olmaya bekliyoruz. Tüm katılımcılara da teşekkür ediyorum”

Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay da, “Merkezimiz tabi Edirne ama biz 9 ilçeden oluşuyoruz. Kızılay olarak herkese eşit mesafede hizmet etmeye çalışıyoruz. Gönüllülük esasında çalışma yapılıyor. Kızılay ve diğer sivil toplum çatısı altında. Mart ayından sonra tüm ilçelerimizde de Kızılay şubelerini oluşturacağız. Keşan da da bir şube başkanı olacak. Bize verdiğiniz ve Keşan halkının bizlere verdiği destek ve katkı bizleri özellikle kan alımlarında bizleri yalnız bırakamayan belediye başkanımız ve diğer sivil toplum örgütlerinin değerli başkanlarına teşekkür ediyorum. Keşan halkına da minnettarız. Biz de buna layık olmaya çalıştık, bugün de burada olmamızın sebebi bugünde 2721 çocuğumuzu giydirdik. Edirne deki tüm mahalle muhtarları ile görüşüyor ve Edirne Kızılay olarak ihtiyacı olan çocuklarımızın yanındayız. Dolayısıyla bizlere destek olan Belediye Başkanımıza, bize tüm Keşan’ın köylerine mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmamız için yardımcı olmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.