SONGÜL KONAR

Pazarcı esnafının da katıldığı açıklamada giyim pazarının sokaktan kaldırılması için projenin bir an önce başlaması gerektiği vurgulanırken, bazı pazarcılar Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Partili yöneticilerin projeye destek vermesini istedi.

“BİRAN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURMASI GEREKMEKTEDİR”

Kocaman, yapacakları açıklamanın önemine dikkat çekerek, söylenenlerin dikkate alınmasını ve daha önce yapılan hataların tekrarlanması için bu açıklamayı yapama gereği duyduklarını vurgulayarak, “Biz 500 üyeli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yaklaşık 3 bin kişi civarında insan geçimini buradan sağlamaktadır. Bilindiği üzere bu 500 üyenin içinde her siyasi partiye gönül vermiş arkadaşımız vardır. Bu anlamda tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Bütün siyasi partilerin bu kesir çekişmeyi bırakıp, lütfen bizim yıllardır sokakta tezgah açan esnafımızın sorununun biran önce çözüme kavuşturması gerekmektedir. Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Biz siyasi bir parti değiliz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Kimse bizleri başka bir tarafa çekmesin daha önce bizlere kapalı pazar yeri yapıldığını söylediler. Ama bizler hala dışarıda sokaklarda tezgah açmaktayız. Yağışlı ve rüzgarlı havalarda ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Trakya’nın belki de en büyük pazarı olan Keşan pazarı artık eskisi gibi cazibe merkezi olmaktan çıkmış bir durumda” dedi.

“SİZLERE TELAFİ ETME FIRSATINI TANIYORUZ VE OLAN BİTENİ İZLEMEKTEYİZ”

Pandemiden dolayı bazı çevre ilçelerin pazarlarının Keşan esnafına kapalı olduğunu belirten, Kocaman, “Yaklaşık bir yıldır Şarköy ve Gelibolu pazarlarına gidememekteyiz. Bu durumumuzda bile biz tuhafiyeci esnafı olarak sabır gösterdik. Ağzımızı dahi açmadık kimseye sitemde bulunmadık. Ama artık yeter sizlere telafi etme fırsatını tanıyoruz ve olan biteni izlemekteyiz. Konu ile ilgili esnafımızın, oda üyelerimizin bir eylem planı vardı. Bu eylemin önüne geçmek adına oda yönetimimiz ile yaptığımız toplantı sonucunda bu açıklamayı yapma gereği duyduk. İnşallah bir diğer toplantıda siz siyasi parti büyüklerinin müjdeli haberlerini beklemekteyiz. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizler bu işin takipçisi olacağız. Buradan CHP İlçe Başkanımız Recep Pekcan’a İYİ Parti İlçe Başkanımız Zafer Sarıkeçe’ye yapılması planlanan projeye destek verilmesini ve Cumhur İttifakı’nın da bu işin takipçisi olmasını ve en kısa sürede işin çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Lütfen herkes elini vicdanına koyarak, partizanlık yapmadan, esnafımızın sorununa eğilmesini ve gereğinin yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. saygılar sunarız” diye konuştu.

“45 YILDIR AÇIK PAZARYERİNDE TEZGAH AÇIYORUZ”

Daha sonra söz alan bir pazarcı esnafı: “45 yıldır açık pazaryerinde tezgah açıyoruz. Biz kışın kardan, yazın güneşten kurtulmak istiyoruz. Hem bizler hem de Keşan halkı rahat etsin, alışverişini rahat yapsın. Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu bu işe el atmış, bize kapalı Pazar yeri yapmak istiyor. Ama bazı bütçeleri kısılmış, rant peşinde koşan adamlar köstek olmaya çalışıyorlar. Ben bu arkadaşlara sesleniyorum. Tam 35 seneden beri ceplerinizi doldurdunuz. Yeter artık doldurmayın. Biz Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan başka bir esnaf şunları kaydetti: “CHP ilçe Başkanına sesleniyorum. 14 yılda 94 tane arsa sattınız. Bu paralar nereye gitti hesabını verin. Bir tane de pazarcılar için satın. Belediye’de 5 bin tane militan bakıyorlar. Babası çalışıyor, kızı çalışıyor, çocuğu çalışıyor. Bunlara maaş vermek için satın bir arsa. Bizim yerimiz orası.  Nasıl sattınız? O zaman kimse sesini çıkarmadı.”

Bir pazarcı esnafı da siyaset yapmak için burada olmadıklarını, herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini söyledi. 

VEBALİNİ TAŞIYACAKSALAR, BUNUN İZNİNİ DE VERMESİNLER

Son olarak konuşan başka bir esnaf 30 yılıdır sokakta tezgah açtığını söyleyerek: “Artık iyi bir pazar yeri hakkediyoruz. Bu güzel bir fırsat. Bunu değerlendirsinler ve esnafa güzel bir pazar yeri yapsınlar. Herkes ekmek derdinde. Biz yıllarca sokaklarda yağmurda, çamurda tezgah açtık. Yeni bir Pazar yeri yapıldı. Bundan yine tuhafiyeciler mağdur duruma düştü. Erikli’ye 38 milyar kredi çıkartıyorsunuz, burada bir arsa satılacak, yeni bir pazaryeri yapılacak mani oluyorlar. Buradan CHP yönetimine, teşkilatlara, komisyon üyelerine sesleniyoruz. Allah rızası için bu insanların ekmekleriyle oynamayın. Vebalini taşıyacaksalar, bunun iznini de vermesinler.”

Esnaflar ayrıca Şarköy pazarının açılmasını istediklerini belirterek, “Şarköy’de 40 senelik Pazar yerimizden kaldırdınız.  Koranaysa tüm Türkiye’de var. Kapalı çarşı açılmış, Eminönü açılmış, Sen niye Şarköy’ü açmıyorsun?” şeklinde konuştu.