AYGÜL KONAR

Koronavirüs ile mücadele sürecinde, bölgedeki bazı pazarlar, ilçe dışından gelen pazarcılara kapatılmıştı. Ancak normalleşme süreci ile birlikte pazarlar, ilçe dışından gelen esnaflara açılırken, Şarköy Belediyesi'nde kurulan pazar ise Keşan'dan giden esnafa açılmamıştı. Konuyla ilgili olarak defalarca yapılan görüşmeler sonuç vermeyince, Keşan esnafı da, Şarköy'e giderek durumu protesto etmiş, ancak yine bir sonuç elde edilememişti. Süreç ile ilgili herhangi bir ilerleme yaşanmayınca, şimdiye kadar Şarköy Belediye Başkanlığı ile sözlü görüşmeler yapan Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, durumu resmileştirerek dün Belediye Başkanlığı'na talep yazılarını iletti. Keşanlı esnafın Şarköy'de yeniden tezgah açabilmeleri için Şarköy Belediye Meclisi'nde görüşülerek karar alınması talep edildi.

Sonuç olumsuz olursa hukuki süreç başlayacak

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kocaman, pandemi süreci nedeniyle Şarköy'de yaklaşık 50 kişilik bir esnaf grubunun 2 yıldır tezgah açamadığını ve zaten zor durumda olan esnafın gelir kaybına neden olduğunu vurgulayarak, esnafların haklarını aramaktan kaçınmayacaklarını söyledi.

Şimdiye kadar Şarköy Belediyesi ile sözlü görüşmeler yaptıklarını, ancak sorunun bir türlü çözülemediğini vurgulayan Hasan Kocaman, “Artık hakkımızı aramak için resmi girişimlere başladık. Bu anlamda Şarköy Belediyesi'ne hakkımız olan yerlerde yeniden tezgah açabilmemiz için talebimizi ilettik. Pandemi sürecinde normalleşmeye geçilmesi, her yerde pazarların eskisi gibi açılmaya başlamasına rağmen Keşanlı esnafın Şarköy'deki yerlerinde neden tezgahlarını açamadıklarını anlayamıyoruz. Bu nedenle de esnafımız için gereken adımları atmaktan kaçınmayacağız. Bu sürecin takipçisi olacak ve geri adım atmayacağız. Eğer bu talebimize olumsuz sonuç gelirse de, hakkımızı hukuki yollardan aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.