Korudağ ayçiçek balı markalaşıyor

Keşan Belediyesi, Korudağ ayçiçek balının coğrafi işaret alması için çalışmalarına devam ediyor.

Korudağ ayçiçek balı markalaşıyor

Keşan Belediyesi, Korudağ ayçiçek balının coğrafi işaret alması için çalışmalarına devam ediyor.

Medya Keşan
Medya Keşan
03 Ağustos 2022 Çarşamba 09:31
Korudağ ayçiçek balı markalaşıyor

HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Konuyla ilgili olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı’ndan gelen heyet sahada çalışmalarda bulundu. Heyet, bölgenin bal üretimi açısından ballı bitki florasına dair incelemelerde bulunarak, örnekler aldı. Yapılan incelemede bölgenin ballı bitki florası açısından çok zengin olduğu gözlemlendi.

Heyet daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu önderliğinde bal birliklerinin de katılımıyla bir toplantı yaptı.

Keşan Belediyesi’nde, saat 14.00 sıralarında başlayan toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Proje Birim Sorumlusu Seda Havale, Karadeniz Teknik Üniversitesi Bal Uzmanı Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, Keşan Bal Birliği Başkanı Hüseyin Kırım ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Federasyonu (TAHAP) Keşan Şubesi Başkanı Özkan Metin ve ekibi, Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Gamze İnan Sarıca ile bazı bal üreticileri katıldı.

COĞRAFİ İŞARET ALINMASIYLA BÖLGE ARICILIĞI ÇOK DAHA GELİŞECEK

Toplantıda ilk olarak konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Bal Uzmanı Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, “Keşan Korudağ ayçiçek balına coğrafi işaret alınması adına hem sahada masa başındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Keşan’da sahada bölgenin ballı bitki florasına dair incelemelerde bulunduk. Gördük ki arıcılık açısından çok önemli bir potansiyele sahip. Keşan Korudağ ayçiçek balı, coğrafi işaret alınarak markalaşma yolunda hak ettiği yeri bulacak. Keşan Korudağ ayçiçek balının diğer ballardan farklı ve ayırt edici özelliklere sahip. Korudağ ayçiçek balına coğrafi işaret alınmasıyla bölge arıcılığı çok daha gelişecek” dedi.

KORUDAĞ AYÇİÇEK BALININ COĞRAFİ İŞARET YOLCUĞUNA DEVAM EDİYORUZ

Daha sonra konuşan Helvacıoğlu ise Korudağ ayçiçek balının markalaşması için imzaladıkları protokol kapsamında çalışmalara devam ettiklerini dile getirerek, “Bu kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı’ndan gelen arkadaşlarımız, belediye bünyemizdeki görevli personelimiz sahada incelemelerde bulundu. İncelemelerde bölgemizin arıcılık ve bal üretimi açısından ne kadar değerli, önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu kapsamda Korudağ ayçiçek balının coğrafi işaret yolcuğuna devam ediyoruz. Keşan’ımızın yöresel değerlerine sahip çıkmak ve geliştirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Üreticilerimizin Korudağ’da yapmış oldukları üretimi düşünürsek önemli bir potansiyeli açığa çıkarma ciddi bir çalışma. Korudağ ayçiçek balımızı daha da kıymetlendirmek ve katma değer yaratmak için ortak bir çaba içerisindeyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi markalarımız ile büyümek büyüdükçe de markalaşmak amacındayız” diye konuştu.

Konuşmaların arından toplantıya katılanlara çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol