AYGÜL KONAR

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BEKLENTİLER TEKRAR GÜNDEME GELMEYE BAŞLADI

ıklamasına, “Keşan halkının pazaryeri çilesi bitmek bilmiyor” diyerek, başlayan Köseler, şunları söyledi: “Pazaryeri; CHP’den AK Parti’ye intikal etmiş bir sorundur. Keşan halkı büyük umutlarla tam 10 yıl yeni pazar yerini bekledi ancak sonuç tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Evet, CHP bunun bedelini ödedi, ödemesine de pazarcı esnafı ve halk halen yağmurda, çamurda, güneşte çile çekmeye devam ediyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pazarcı esnafında, pazaryeri ile ilgili beklentiler tekrar gündeme gelmeye başladı. Sebzeci esnafın yeri tuhafiye esnafına göre daha iyi ancak üzerleri açık olduğundan bu böyle gitmez bu kışta bu çile tekrar çekilmez. Tuhafiyeci esnafının çilesi sokak aralarında çekilecek gibi değil. Kısa vadede umut verecek bir çözümde gözükmüyor. Ama çok amaçlı pazaryerinin üstünün kapatılması gündemden düşmemeli.”

SORUNLAR ÖNCELİĞE GÖRE, ÇÖZÜLECEKSE PAZARYERİ SORUNU BİRİNCİ SIRADA YERİNİ ALMALIDIR

Ahmet Köseler sözlerine şöyle devam etti: “Belediye başkanı sonuç vermeyen toplantılara biran önce son verip pazaryerinin üzerini kapatmalıdır. Sorunlar önceliğe göre, çözülecekse pazaryeri sorunu birinci sırada yerini almalıdır. Pazaryerinin üzerinin kapatılması pazarcı esnafının sorununu kökten çözmüyor yalnızca sebzeci esnafın sorunu çözülmüş oluyor. Tuhafiyeci esnafının sorunları yine ara sokaklarda yağmur çamur devam ediyor olacak. Pazaryerinin üzeri kapatıldıktan sonra bizlere göre, cumartesi gününün haricinde bir günde tuhafiyeciler için pazar kurulması denenebilir. Bunun bir kışın denenmesinde fayda var, tutarsa devam edilir tutmazsa yeni bir çözüm üzerinde durulur.”

KEŞAN BELEDİYESİ PAZARCISINI KORUMA ADINA, ELİNDEN GELENİ YAPMALIDIR”

Köseler, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizler eski itfaiye yerinin tuhafiyeci esnafının sorunlarını çözeceğine inanmıyoruz. Orası da karşımıza ikinci bir pazaryeri fiyaskosuyla çıkabilir. Şu haliyle yer zaten pazarcı esnafına yetmiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yerinin oradan belediyeye devri kolay çözülecek bir şey değil. Pazarcı esnafı sokak aralarında daha kaç kış bekletilecek? Eğer pazarcı esnafının sorunu pazaryerini dönüşümlü olarak kullanmakla çözülmezse bize göre çözüm, Keşan’ın dışında yeni bir pazaryeri tahsis edilip modern bir şekilde yapılmasıyla çözülebilir. Son dönemde pazarcı esnafının mustarip olduğu konulardan biri de, çevre ilçelerin pandemiyi bahane ederek, pazarları Keşan esnafına kapatmasıdır. Keşan’daki pazarcı esnafı koruma adına, pazarlarını esnaflarımıza kapatan ilçelere, Keşan’da cumartesi kurulan halk pazarını kapatması gerekir. Keşanlı pazarcı esnafının gidebileceği doğru düzgün bir cumartesi pazarı kalmış durumda. Keşan Belediyesi pazarcısını koruma adına, elinden geleni yapmalıdır.”