AYGÜL KONAR

Kaymakam Özder, Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, Mahmutköy Muhtarı Asım Gül’e maskeleri teslim ederek, ihtiyaç olduğunda yeniden maske dağıtımı yapacaklarını söyledi. 

“MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ”

Geçtiğimiz Cuma günü köylerde maske dağıtımına başladıklarını dile getiren Kaymakam Nuri Özder, şunları söyledi: “Bilindiği gibi ülkemizde (Covid-19) koronavirüs salgınından dolayı bazı tedbirler alındı. Bu tedbirlere göre marketlerde, pazarlarda vatandaşlarımızın maske takma zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluktan dolayı Cumhurbaşkanımızın talimatıyla maske dağıtımımız başladı. İlçe merkezinde dağıtımımız önceden yapılıyordu. Cuma günü itibariyle köylerde de dağıtıma başladık. Köylerdeki dağıtımlardan muhtarlarımız sorumlu. İhtiyar heyetinden, azalardan birer kişi ve imamlarımızın yardımıyla dağıtımları yapıyoruz. Cuma günü itibariyle muhtarlarımıza, köylerimize maskeleri ulaştırıldı. Birkaç muhtarımızın ihtiyacı oldu, onları da teslim ettik. Muhtarlarımıza ve köylülerimize yeteri kadar ve periyotlar halinde maskelerin dağıtımına devam edecek. Tedbirlerimiz bundan sonra da devam edecek. 65 yaş sınırlaması geldikten sonra ‘Vefa Destek Grubu’ kuruldu. Bütün muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepsi özveriyle çalışıyor. Bugüne kadar hiçbir vatandaşımızdan, köylümüzden ‘Muhtar bize yardımcı olmuyor, taleplerimizi karşılayamıyoruz’ gibi bir şikâyet gelmedi. Hem muhtarlarımıza hem diğer görevlilerimize özveriyle çalıştıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Aksaklık olduğu zaman bize iletiliyor. Anında müdahale ediyoruz.”

“HER AN HER DAKİKA KÖYLÜMÜZÜN YANINDAYIZ”

Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik ise şunları söyledi: “Kaymakamımızın nezdinde, Vefa Destek Grubu olarak bütün herkese gece gündüz yetişmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın verdiği emirden sonra, kaymakamımız ile birlikte köylerde 20-65 yaş aralığı olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz, maske dağıtımlarını yaptık. Muhtarlarımız ile birlikte her an her dakika köylümüzün yanındayız.”