HABER MERKEZİ

Sultangazi Duygu Düğün Salonunda yapılan toplantıya 197 üye ile birlikte Keşan, Küçükdoğanca ve Çorlu’dan da katılım sağlandı.

Toplantıda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da bulundu.

Dernek başkanlığı seçiminin yapıldığı toplantıda seçime tek liste ile girildi. Serkan Çavuşlu oy birliğiyle yeniden 2 yıl süre ile Dernek Başkanlığına seçildi.

Yeni dönemde yapılacak olan faaliyetler ve Derneğin 2 yıllık hedeflerini aktaran başkan Serkan Çavuşlu, “Genel Kurulumuza katılımlarından dolayı Belediye Başkanımız Cahit Altunay’a ve tüm Küçükdoğancalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Derneğimizin üye sayısı 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle 368 olmuştur.  Her gün Derneğimizi daha da güçlendirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Yeni dönemde aday gösterilmeyen hemşehrimiz Cahit Altunay için Sultangazi de herkesin başarılı kabul ettiği, aday gösterilmesine de kesin gözüyle bakılan bir ortamda, Belediye Başkanımızın aday gösterilmemesi tüm Rumeli ve Trakya insanını üzmüştür. Gurbette bulunan Küçükdoğancalılar olarak Cahit ALTUNAY isminin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çavuşlu, geçen 2 yıllık görev süresi boyunca yapılan hizmetler ile ilgili ayrıntılı bilgi aktardı.

Cahit Altunay da Küçükdoğanca köylülerinin tüm Trakya ve Rumeli camiasına örnek olması gereken bir organizasyon ve birliktelik ruhu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yaklaşık 10 yıldır devam eden bu birliktelik inanıyorum ki artarak ve güçlenerek uzun yıllar devam edecektir. Hamdolsun bir Trakya, Rumelili kardeşiniz olarak aynı zamanda İstanbul’un 39 İlçesinde tek Trakyalı Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Trakyalı bu kardeşinizin 10 yıllık görev süresi boyunca yaptığı işler, projeler Sultangazi’nin çehresini değiştirdi ve görüyoruz ki halkımızdan büyük bir takdir aldı. Trakyalının neler yapabileceğini herkese gösterme fırsatı bulduk. Bugün veda etmeye hazırlandığımız bu günlerde halkımızın büyük sevgi gösterisi ile uğurlanmak, Rizelisi, Trabzonlusu,  Sivaslısı, İzmirlisi tüm herkesin sevgisini hissetmek beni ayrıca gururlandıyor. Görev sürem boyunca Küçükdoğancalı hemşehrilerimden çok büyük bir güç aldım ve bu desteğinizi hayatım boyunca asla unutmayacağım.”

Küçükdoğanca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 01 Ocak 2017–31 Aralık 2018 

(2 yıllık) Faaliyet Raporu şu şekilde:

  • Derneğin üye sayısı 368 olmuştur.
  • 05 Mart 2017 Gençler arasındaki iletişimi artırmak için Futbol Turnuvası düzenlendi.
  • 08 Mart 2017 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle dernekte etkinlik düzenlendi.
  • 26 Mart 2017 Çorlu ve çevresinde yaşayan üyelerle birlik ve beraberliğine katkı sağlaması amaçlanarak Çorlu’da Kahvaltı Programı tertip edildi.
  • 11 Mayıs 2017 Derneğimizin tanıtımına katkıda bulunmak için Rumeli TV Canlı yayınına misafir olundu.
  • 21 Mayıs 2017 Geleneksel Bahar Şenliği büyük bir coşku ile düzenlendi.
  • 24 Haziran 2017 Köyde Ramazan ayının son gecesi 600 kişilik Geleneksel İftar Organizasyonu düzenlendi.
  • 8 Ekim 2017 Muharrem ayı münasebetiyle Dernek Merkezinde Aşure organizasyonu tertip edildi.
  • 1 Şubat 2018 Derneğin kuruluşunun 8’nci yıldönümü organize edilen yemekli bir gece ile coşku ile kutlandı.
  • 18 Mart 2018 Çanakkale Şehitleri ve Üyelerin Ebediyete intikal eden yakınları için dernekte Mevlid-i Şerif Programı tertip edildi.
  • 10 Haziran 2018 Köyde bulunan her iki mezarlıkta temizletilerek bakımları yapıldı.
  • 14 Haziran 2018 Köyde Ramazan ayının son gecesi 750 kişilik Geleneksel İftar Organizasyonu düzenlendi.
  • Üyeler ile görüş ve fikir alışverişi yapabilmek, Derneğimizin gelişimine katkı sağlamak ve Üyelerimizin sorunlarını paylaşmak amacı ile 25 Kasım 2018 Sultangazi Dernek Merkezi, 1 Aralık 2018 Küçükdoğanca, 01 Aralık 2018 Akşamı Keşan,  02 Aralık 2018 Çorlu’da Bölge toplantıları düzenlendi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Serkan Çavuşlu (Başkan), Cemaleddin Kaya, Ergün Güven, Mehmet Terzi, Şener Çolak, Köksal Gökçe, Nuray Bağrıyanık, Seyhan Arazay, Ersin Gürgen, Cemile Nanto, Vahittin Engindere, Yücel Çakmakçı, Recai Bayhan

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Ayhan Yılmaz, Sevcan Bostancı, Ragıp Usta, Rüstem Derin, İsmail Özyürüm, İrfan Terzi, Mustafa Akyüz