BÜLENT SAYLAM

Durhan ve Meral Yakın çifti dün, Lavanta Deryası adı verdikleri tarlalarında açılış yaparak, misafir kabulüne başladılar. Açılıştan önce Keşan Tıbbi Aromatik Bitkiler Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bezbaş ile Medya Keşan ve Saros TV facebook sayfalarında canlı yayında lavanta tarlaları hakkında bilgi verdi.

MÜSAİT OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ

Durhan Yakın şunları söyledi: “Yaklaşık 2 yıl önce çıktığımız bu yolda bu yıl artık fotoğraf çekimine açılacağına kanaat getirdik. Güzel fotoğraflar çekilmek isteyen vatandaşlarımıza tarlamızı ziyarete açmaya karar verdik. Önümüzdeki yıllarda da bunu sürdürmeyi düşünüyoruz. Güzel anılar biriktirmelerini temenni ediyoruz. Düğün, nişan, sünnet gibi cemiyetlerinde bu yıl itibariyle müsait olan herkesi bekliyoruz.” dedi.

FİDE ÜRETİMİNE DE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Bu yıldan itibaren yağ oranının da artacağı bilgisini veren Yakın konuşmasına şöyle devam etti: “Yağ oranında önümüzdeki yıl daha da artış olacak. Fide üretimine girmeyi düşünüyoruz. Lavanta ile ilgili bilgi almak isteyen, bilgi vermek isteyen herkesi yanımıza davet ediyoruz.”

SİZİN GİBİ GİRİŞİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR

Bu girişimlerinden dolayı kendilerini kutlayan Bezbaş da şöyle konuştu: “Biz de ailecek sizleri ziyaret edeceğiz. 20 Temmuz’a kadar açık olan bu güzel lavanta tarlasına bölge insanımızı davet ediyoruz. Genç girişimci arkadaşım Durhan benim öğrencimdi. Eşiyle beraber çalışıyorlar. Paralarını iyi değerlendirdiler. Kendi topraklarına yatırım yaptılar. Ne mutlu onlara, sizleri tebrik ediyorum. Sizin gibi girişimcilere ihtiyacımız var. Girişimcilerin desteklenmesine ihtiyacı var. Biz de üretim yapan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Türk Tarımı sadece buğday değil, ayçiçeği değil, çeltik değil. Bu yağ ithal edilen bir yağdı. İnşallah kendi ihtiyacımızı karşıladıktan sonra ülke olarak ihraç edeceğiz. Bu yetiştirdiğiniz güzellikler Türkiye’nin cari açığının kapatılmasında da önemli.”

NÖBETTEN ÇIKTIK TARLAMIZA GELDİK

Lavantada otla mücadelenin önemli olduğunu söyleyen Durhan Yakın, “Ben ve eşim sağlık sektöründe çalışıyoruz. Nöbetten çıkıp uykusuz gelip tarlamızın gerekli bakım işlerini yaptık. Tarlamızı bu hale getirmek için adanmak gerekiyor. Biz de tarlamıza kendimizi adadık. Sizlere teşekkür ederiz geldiğiniz için.” dedi.