HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası’nın olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Seçimi 323 oyla mevcut başkan Hüseyin Çakmak’ın pembe listesi kazandı.

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası’nın olağan genel kurul toplantısı, saat 11.00’de, Keşanspor Düğün Salonu’nda başladı. Genel kurula, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Ahmet Köseler, oda başkanları ve üyeler katıldı. Genel kurulda verilen önergeyle Divan Başkanlığına Mahmut Demirkan, Başkan Vekilliğine Yıldırım Sain, Katip Üyeliklere ise Uğur Güzel ve Recep Ergin seçildi.

HER ZAMAN YARIŞIN TADI VARDIR, HEYECANI VARDIR

Genel kurul öncesi bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, “Keşan’ın geleneksel hizmet yarışında bugün 2’nci odamızın seçimlerini gerçekleştiriyoruz. Hayırlısıyla Şubat ayından sonra bitecek olan seçimlerden sonra yine Keşan hizmet yarışında her zaman olduğu gibi Trakya’ya örnek, Türkiye’ye önder bir yapıya sahip olacak. Allah bize bir coğrafya vermiş, Keşan’da yok yok. Bunu değerlendirmemiz, bunu beraber işlememiz potansiyeli açığa çıkarmamız gerektiğine inananlardanız. Keşan’ın değerini bir arada tutarsak kıymetini anlarız. Bütünlük içinde bir arada olur isek Keşan marka olur. Bunun Trakya’ya örnek olacak kadar bilinci içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Seçimlerimizde yıllardır hizmet anlayışıyla yürüyen bir politika var. İki listenin olması anlamlı olmuş. Neden anlamlı olmuş? Her zaman yarışın tadı vardır, heyecanı vardır. 4 yıl boyunca o hizmet sorumluluğunun heyecanı artar. Yarışın olması her zaman kat değeri arttırır. Seçim sonucunda yine el ele, omuz omuza çalışacaksınız. Bunun beraberliği Keşan’ın gelişimine yansıyor. Keşan özel bir yerde. Seçim sonucu ne olursa olsun Keşan Belediyesi olarak yine beraber çalışacağımızı buradan belirtiyoruz. Zaten birlikte çalışıyoruz. Çünkü her o da üyemiz aynı zamanda bizim vatandaşımızdır. Bu heyecanın devam etmesini gönülden temenni ediyorum” dedi.

BU BİR HİZMET YARIŞIDIR

KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da, gerçekleştirilecek seçimin Keşan için hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu demokrasinin güzelliğidir. Aslında bu bir hizmet yarışıdır. Keşanlı vatandaşlarımızın ilçeye hizmet etmek için dayanışma içerisinde olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bildiğiniz gibi bütün dünyayı sarsan bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte de en büyük zorluğu, en büyük fedakarlığı tabii ki kahvecilerimiz, lokantacılarımız, otelcilerimiz yaptılar. İnşallah bu pandemiyi en kısa zamanda hep birlikte atlatacağız. Keşanlı, Edirneli hemşehrilerim aşı konusunda çok duyarlılık gösterdiler. Aşılama sayesinde vakalarda ciddi azalmalar oldu. Biliyorsunuz birçok yerde PCR zorunluluğu da kaldırıldı. Seçimin başta Keşan’ımıza ve tüm bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Kazanacak ekibi tebrik ediyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. İnşallah Keşan’a ve bölgemize en iyi hizmeti veririz” diye konuştu. 

Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesinin ardından yönetim ile denetim kurulu raporları, bilanço gelir, gider hesapları okunarak, kabulü ve ibrası yapıldı. Yeni döneme ait çalışma programı ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve pratik kurs programlarını ve tahmini bütçeyi incelemek maddesi kabul edildi. Bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına ve bu konuda işleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi. 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde, öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Genel kurulda daha sonra aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise başkan adaylarına söz verildi.

“ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI DİYORUZ”

İlk olarak konuşan beyaz liste başkan adayı Feyzullah Koçak, geçen 2 yıl içerisinde pandemi nedeniyle çok sıkıntılı, sancılı ve acılı günler yaşadıklarını dile getirerek, “Dükkanlarımız aylarca kapalı kaldı. Bu kovidli günlerde biz esnaflar yalnız bırakıldık. Sahipsiz kaldık. Bizler sizleri yalnız bırakmayacağımıza söz veriyoruz. Kurumlarla, STK’larla sağlıklı ve ikili ilişkiler kurarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde zor günleri aşacağız ve atlatacağız. Odamızın hukuk danışmanı olacak. Meslek eğitim kursları düzenleyerek, tüm üyelerimiz ile genişletilmiş toplantılar yapacağız. 35 yıllık mesleki tecrübemizle hizmetinize ve oylarınıza talibiz. Şimdi değişim zamanı diyoruz” ifadelerini kullandı.    

“ESNAFIMIZ HANIMIN KULAĞINDAKİ KÜPELERİ SATIP DA GEÇİNMEYE ÇALIŞTI”

Hüseyin Çakmak ise koronavirüsün oda esnafını olumsuz etkilediğini kaydederek, “Bu sadece Keşan’da değil tüm dünyada böyle. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz kendi esnafımızdan sorumluyuz. Bir an önce Allah bizi bu hastalıktan kurtarsın diyorum. 2020 Mart ayından itibaren koronavirüs nedeniyle ciddi tedbirler aldık. Yasaklar geldi. Kapatma kararları kahvelerimize geldi, lokantalarımıza, birahanelerimize, gazinolarımıza, kantinlerimize geldi. Aylar sürdükçe esnafımız hanımın kulağındaki küpeleri satıp da geçinmeye çalıştı. Bu konuda Edirne’de sürekli toplantılar halindeydik. Valiliğimiz, belediyemiz maskeleri, dezenfektanları odalarımıza gönderdi. Tek tek esnaflarımıza bunları dağıttık. Korona konusunda esnafımızla toplantı yaptık. Gün geçtikçe sıkıntılar büyüdü. Ama Bilim Kurulu ne derse o oluyor. Lokantalarımız paket yaptı. Özellikle birahanelerimizde sorunlar yaşadık. Belediyede konuyla ilgili bir toplantı yaptık. İçkili köfteci salonu yapmak istedik. Arkadaşlarımızın da maddi zarara girmesini istemedik. İşlerini çözdük ve içkili lokanta haline getirdik. Bu sayede onların da ekmek yemesini sağladık. Basit usul vergiye tabi arkadaşlardan muhasebe parası almadık. Helali hoş olsun. Üye aidatı almadığımız söylendi ama bu gerçek değil. Hangi üyenin aidatını karşılayabilirsiniz. Ben kindar, düşman bir insan değilim. Yıllardan beri beni tanıyorsunuz. Kimin ne işi düşerse hangi meslekten olursa olsun herkesin işini yapmayı görev bildik. Biz dostuz, esnafız. Saygılar ve başarılar diliyorum” dedi.   

Konuşmaların ardından ise seçime geçildi. Seçimde 589 oy kullanıldı. 8 oy geçersiz sayılırken, Feyzullah Koçak başkanlığındaki beyaz liste 258, Hüseyin Çakmak başkanlığındaki pembe liste ise 323 oy aldı. Seçimin kazananı Hüseyin Çakmak başkanlığındaki pembe liste oldu. Buna göre yeni yönetim kurulu Zeki Filiz, Yaşar Kavlak, Selahattin Gül, Hüzeyir Ergin, Serkan Yılmaz ve Tamer Sözbir, denetim kurulu ise Ahmet Yücel Şapçı, Mustafa Karınca ve Salim Temel’den oluştu.