HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı, saat 11.00 sıralarında Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’nda başladı. Genel kurula, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, CHP Keşan İlçe Başkanlığı Sekreteri Saner Özdilek, oda başkanları ve üyeler katıldı.

Genel kurulda verilen önergeyle Divan Başkanlığına Kemal Cingöz, Başkan Vekilliğine Mesut Bozdağ, Katip Üyeliklere Osman Bağçe, Tanju Çakırcı ve Mehmet Meriç seçildi.

Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesinin ardından yönetim ile denetim kurulu raporları, bilanço gelir, gider hesapları okunarak, kabulü ve ibrası yapıldı. Yeni döneme ait çalışma programı ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve pratik kurs programlarını ve tahmini bütçeyi incelemek maddesi kabul edildi. Genel kurulda daha sonra aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi. 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde, öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına ve bu konuda işleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, tüm katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ diyerek, kendisini ve yönetim kurulunu ibra ettikleri için üyelere teşekkür etti.

KEŞAN DAYANIŞMA İÇERİSİNDE TRAKYA’YA VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, Keşan’ın örnek bir seçim modeliyle genel kurullara devam ettiğini belirterek, “Keşan dayanışma içerisinde Trakya’ya ve Türkiye’ye örnek oluyor. Seçimler biter Keşan’ın marka olması için çalışmaya devam eden bir yapımız var. Siyasilerimizle, kaymakamımızla, partilerimizle, odalarımızla, STK’larımızla, muhtarlarımızla, basınımızla, siz esnafımızla hep beraber ne olursa olsun mücadeleye devam etmek zorundayız. Medeniyetler kavşağı olan Keşan’da olağan üstü bir zenginliğimiz var. Bu potansiyelimizi açığa çıkarmak için mücadele edeceğiz hep beraber. Yeni dönemde odalarımızla, borsalarımızla, yeni seçilen oda başkanlarımızla yol alacağız. Keşan’ın gelişimi, kalkınması, ekonomisi için tam gaz mücadele edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Mahmut başkanımızı tebrik ediyorum. Kıymetli kardeşimiz, dostumuz. Çok güzel bir yöneticilik örneği sunuyor. Sizlerin desteğiyle güven tazeleyecek. Yönetimine başarılar diliyorum. Kendisini ayrıca tebrik ediyorum. Yolu açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından ise seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimi 123 oy alan beyaz liste ile Mahmut Demirkan kazanarak, güven tazeledi. Buna göre yeni yönetim kurulu Mustafa Kafalı, Hüseyin Kalkan, Salim Değişçi, Anıl Akman, Osman Bağçe ve Mehmet Meriç, denetim kurulu ise Mustafa Öner Günalay, Bülent Çamlı ve Tanju Çakırcı’dan oluştu.