SONGÜL KONAR

Demirkan, Kurban Bayramı tatilinde kısıtlamalar yaşanmayacağı, buna ek olarak hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber tatile çıkacak vatandaşların sayısının da artış olmasıyla, tatil trafiğinin büyük ölçüde yoğunlaşmasına neden olacağını söyledi.

Alınan önlemlere rağmen zaman zaman kazalar yaşandığını ifade eden Mahmut Demirkan, “Geçtiğimiz yıllarda da tatil öncelerinde, alınan tüm önlemlere rağmen trafik kazaları meydana geliyor ve onlarca insan hayatını kaybediyor, yüzlerce insan da yaralanıyor. Kazalar nedeniyle, birçok insanımızda sakat kalıyor. Bayram sevincinin üzüntüye dönüşmemesi adına sürücülerimiz dikkatli olmalılar ve trafik kurallarına uymalılar” diye konuştu.

BAYRAMI GÜZEL BİR ŞEKİLDE GEÇİRMEK İÇİN TRAFİK KURALLARINA HARFİYEN UYULMALI

Sürücülerin uykusuz ve yorgun bir şekilde yola çıkmaması gerektiğini önemle hatırlatan Demirkan, sözlerine şöyle devam etti: “Sürücüler, emniyet kemerleri sürekli takılı halde trafikte seyretmeliler. Seyahat esnasında arka koltukta oturanlarda emniyet kemerlerini takmalı. Bayramı güzel bir şekilde geçirmek için trafik kurallarına harfiyen uyulmalı. Tatil dönemlerinde trafik yoğunluğu normal zamana göre en az 10 kat artış göstermektedir. Özellikle trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz kurallara harfiyen uymalıdır. Çünkü tüm kazaların başında kurallara uymamak gelmektedir. Sıcak hava ile birlikte bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlar da sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak temkinli araç kullanılmalı ve her 2 saatte bir en az 15 dakika mola verilmeli. İbredeki rakama değil, aynadaki yüze cüzdanımızdaki fotoğrafa bakmalıyız. Trafik hayat değil, hayatlar bütünüdür. Katliama sebep olmayalım. Bir kuralın bir can olduğunu unutmayalım.”

Ailelerin, toplu taşıma araçları yerine, genellikle özel araçlarını kullanarak tatile çıkmayı tercih ettiğini ifade eden Mahmut Demirkan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Aileler toplu taşıma araçları yerine kendi özel araçları ile tatile gitmeyi tercih ediyor. Bu da, trafikte aşırı yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. Araç sürücüleri uzun yolculuklarda, özel araç yerine otobüs, tren ve uçak gibi toplu taşıma araçlarının seçilmesi daha doğru olacaktır. Bu durumda, trafikte çok fazla yoğunluğun yaşanmamasına neden olacaktır.”