SONGÜL KONAR

Dün saat 10.00’da Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen projeye, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Ahmet Barış Ulucanlı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yazıcı, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülent Dizdaroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, şube müdürleri, daire amirleri ve veliler katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını ilçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülent Dizdaroğlu gerçekleştirdi.

“ETKİNLİKLERİ YIL BOYUNCA SÜRDÜRECEĞİZ”

Daha önceki yıllarda da buna benzer etkinlikleri kütüphanede gerçekleştirdiklerini belirten Dizdaroğlu, “Yine ilçe milli eğitim müdürlüğünün katkılarıyla bu yıl da kuşaklar kütüphane de buluşuyor projesi kapsamında bu etkinlikleri yıl boyunca sürdüreceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi bu etkinliğin en önemli yararlarından birisi bilindiği üzere tüm alışkanlıklar gibi kitap okuma alışkanlığı da küçük yaşta çocuğa kazandırılması gereken bir alışkanlık. Ve insanın yaşamında bundan sonraki yaşlarda da o okuma alışkanlığının devam etmesi için öncelikle en mümkün olduğu kadar en küçük yaşta kütüphaneyle tanıştırmak çocuklarımızı ve kitap okuma sevgisini onlara aşılamak tabi bütün bunları söylerken bunların içerisinde bence çok daha değerli olan ve çok daha önemli olan bir şey çocuklarınıza kitap okuyun demektense bir fotoğraf makinesi görevi gören çocuk hayata ailesiyle, ailesinin içinde gözlerini açtıktan sonra ailede gördüğü her şeyi bir fotoğraf makinesi gibi beynine kaydetmektedir. Burada tabi aileden annenin, babanın, ebeveynlerin kitap okumaları, çocuk için en büyük modeldir. Benim bütün annelerden öncelikle dilediğim, istediğim çocuklarınızın gelecekte kitap okuyan birisi olmasını istiyorsanız çok okuyan ve yaşamlarında da o okumanın yararlarını gören ve eğitim hayatında başarılı olmasını düşünüyorsanız mutlaka evinizde çocuğunuza bu konuda bir model, örnek olun. Günün belli saatlerinde en azından anne ve babaların elinde kitap olması çocuk açısından çok büyük önem arz edecektir ve o da aynı şeyi bir yere kod edecektir. Ben sözlerime son vermeden önce bu projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan ve her zaman kütüphanemize büyük destekleri olan başta sayın kaymakamımız Nuri Özder olmak üzere bu projenin büyük emektarı her zaman kütüphaneyle olan işbirliği ile bizim için bir örnek olan saygı değer ilçe milli eğitim müdürüm İlhan saz’a çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

“AİLELERİYLE BİRLİKTE VERİMLİ ZAMAN GEÇİRMELERİNİ HEDEFLEMEKTEYİZ”

Bülent Dizdaroğlu’dan sonra günün anlam konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, “Değerleriyle bütünleşerek gelişen nesiller yetiştiren kadim ve devletimizin mirasları olan bizler çocuklarımızın da aynı tarih şuuruna sahip kültürümüzü ve milli manevi değerlerimizi erken yaşlarda çocuklarımıza tanıtmak ve geçmişle olan bağlarını daha da sağlamlaştırmak amacındayız. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde ilçenin okul öncesi öğrencilerimizin erken yaşta kütüphaneyle buluşması kitap sevgisinin aşılanması milli eğitim bakanlığımızın 2023 vizyonu doğrultusunda milli ve manevi değerler ön planda tutularak aileleriyle birlikte dolu dolu etkinliklerle verimli zaman geçirmelerini hedeflemekteyiz. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okuma kültürünün erken yaşta edinilmesi ve okuyan nesiller yetiştirilmesinde büyük rol oynayan bu gibi etkinlikler çocuklarımızın sosyalleşerek, deneyerek, gözlemleyerek, hissederek, keşfederek öğrenmelerini sağladığına inanıyoruz. Okul öncesi eğitimi destekleyen projemizi Keşan Halk Kütüphanesi işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Planlama doğrultusunda yaklaşık bin 561 okul öncesi öğrencimizi eğitim öğretim yılının sonuna kadar kütüphanede buluşturacağız. Hacivat ve Karagöz oyunları Nasrettin Hoca Keloğlan gibi birçok oyunlar sahnelenecek. Aynı zamanda öğrencilerimiz ve velilerimiz kütüphaneye üye olacaklardır. Proje süresince Türk büyüklerimiz milli ve manevi değerlerimiz tek tek tanıtılacak ve konuklanacaktır. Bu bağlamda projemize desteklerini esirgemeyen başta Keşan Kaymakamı Sayın Nuri Özder’e Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’ ya Edirne İl Kültür Ve Turizm Müdürümüz Sayın Ahmet Hacıoğlu’ na ve oyuncu ekibine, katkı sunan herkese teşekkürlerimi arz ederim.” şeklinde konuştu.

İlhan Saz’ın konuşmasının ardından, Mevlana Celaleddin Rumi’nin tanıtımı ve semazen gösterisi, Nasrettin Hoca ve Keloğlan kukla gösterisi yapıldı. Öğrencilerin ve velilerinin kütüphaneye kayıt töreninden sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Kütüphane ve alanları gezilmesinden sonra program sona erdi.