HABER MERKEZİ

Saat 15.00 sıralarında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapıldı.

Meclis üyeleri; Mithat Bulut, Volkan Erkan, Coşkun Lofçalı izinli sayıldı. 

Toplantı öncesinde Regaip Kandili’ni kutlayan Mustafa Helvacıoğlu, “Bereket mevsimi olarak nitelendirilen kandilimizin başta Keşan halkı olmak üzere, tüm ülkemizin ve İslam aleminin birlik ve beraberliğinin artmasını, rahmet bereket ve huzur getirmesini temenni ederim” dedi.

İlk olarak Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü bütçesindeki 06.5.7.90 gider kodlu kalemine 4.000.000,00 TL Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliği’nin 37. Maddesine istinaden ek ödenek yapılması hususunun görüşüldü. 

Madde ile ilgili Keşan Belediye Mali Hizmetler Müdür Vekili Levent Keçimen’in bilgi vermesinin ardından yapılan oylamada, madde oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra, belediyenin iştiraki olan Keşan Kent Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ne müdür ataması maddesi görüşülerek, oy birliği ile kabul edilerek, karara bağlandı. 

Meclis toplantısı, Keşan Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği’nin görüşülerek karara bağlanması maddesinin ele alınmasıyla sürdü. 

Madde ile ilgili bilgi veren Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Murat Sezen, “4 Şubat 2021 tarih ve 2021-54 sayılı Meclis kararı ile Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edilen Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için hazırlanan ve Plan Bütçe Komisyonu tarafından uygun görülen ‘Keşan Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği’ taslağı Meclisimizce de yapılacak oylama neticesinde uygun görüldüğü takdirde Sayıştay’a gönderilecektir. Yönetmeliğimiz Sayıştay’ın uygunluk görüşü ilanı ile birlikte uygulamaya konulacak” dedi.

Daha sonra yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi. 

Mart Ayı Meclis Toplantısı 4 Mart 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek.