BÜLENT SAYLAM-MEHMET AYTAÇ

Medya Keşan Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam ile Medya Keşan Gazetesi Editörü Mehmet Aytaç tarafından hazırlanıp sunulan programda, Keşan İstihdam Ofisi, Keşan Atatürk Stadı inşaatının son durumu ve Cumhuriyet Medyanı projesi değerlendirildi.

Programda ilk olarak Keşan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun tanıtımını yaptığı İstihdam Ofisi hakkında konuşuldu.

“BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Bülent Saylam’ın, Belediye Başkanı Helvacıoğlu’nun firmaların personel arama çalışmalarına katılmasına değindiği köşe yazısının ardından bu ofisin hayata geçmesi nedeniyle Helvacıoğlu’na teşekkür edildi.

Düzenlenen tanıtım programından bilgiler veren Mehmet Aytaç; “Sayın başkan geziyordu personel arayışları olan firmaları. Sen de bunu yazında biraz eleştirmiştin. Bunu bu şekilde yapmanın ne gereği var, enerjinizi böyle harcamayın, herkese mi gideceksiniz diye. Daha sonra kurumsal bir hale gelmeye başladı. Tabi başkan, bizim zaten planlarımızda vardı diyebilir ama en azından sen belki süreci hızlandırmış oldun dokunuşlarınla. Ama yine de belediye başkanına bu konuda teşekkür etmek lazım. Yavaş yavaş gelişecek bu ofis. Önemli olan ilk adımı atmaktır zaten. Ama ben faydalı olacağını düşünüyorum. Yeter ki istikrar sağlansın. Yeter ki oradaki arkadaşlar o işe sahip çıksınlar. Keşan Belediyesi insanlara direkt olarak nasıl hizmet edebilir, işte bu çok güzel bir örneği. İnşallah bunun üzerine çalışan arkadaşlar üzerine düşerler ve başkanı da mahcup etmezler” dedi.

Aytaç’ın ardından Saylam da istihdam ofisi için Helvacıoğlu’na teşekkür etti.

SAYLAM: “SOYUNMA ODALARININ OLMADIĞINI AĞUSTOS’TAN BERİ BİLİYORDUK.”

Programın devamında yenileme çalışmaları halen devam eden Keşan Atatürk Stadı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

9 Ekim tarihinde stat inşaatı ile ilgili bir haber yaptıklarını kaydeden Saylam; “9 Ekim'de biz bir haber yaptık, siz gittiniz stadyumu gezdiniz. Stadyumda belli başlı eksiklikler olduğunu gördünüz orada. Sadece stadın zemini için kum atılmış, bir de atletizm için özel zemin yapılmış. Çarşamba günü Nehir Gergin açıklamalarda bulunmuş fakat onun öncesinde seyretmeden önce ben küçük bir araştırma yapıyordum. Çünkü bu stadyumun soyunma odaları ile ilgili eksikliğini biliyorduk. Daha ağustos ayından beri biliyorduk ama elimize evrak yani belge anlamında bir şey gelmesini bekliyorduk. 9 Ekim'de biz haberimizi yayınladık. Gel gör ki aynı gün Hudut Gazetesi’nde Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bir ihale ilanını görüyoruz” dedi.

AYTAÇ: “NEDEN YENİDEN İHALE YAPILIYOR?”

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Aytaç ise şunları söyledi: “13 Eylül'de bitmesi gereken stat projesinin bitmediğini haber yaptık. Bunu manşete koyduk. Orada haberin içinde zaten kısaca 1 bölüm de vardı. Soyunma odalarının eksik olduğu gözlendi gibisinden. Şimdi bir ihale var. Keşan Atatürk Stadı’nda dörtlü soyunma odaları yapım işi adı altında bir ihale. Stadın ihalesini Keşan Belediyesi yaptı. Sözleşmeyi imzaladı, işi yüklenici firmaya verdi, iş bitmedi. Bitmeyen işler içinde soyunma odası da vardı. Daha doğrusu hiç yapılmayan. Soyunma odası sonradan ihale ediliyor. Neden? Biz bu sorunun cevabını merak ediyoruz. Stadın komple içinde tenis kortları, basketbol sahaları, tartan pist, sentetik saha bir sürü şeyler varken soyunma odası unutuldu mu? Projeye eklenmesi veya çizilmesi sırasında gözden mi kaçtı?”

“İLÇE SPOR MÜDÜRÜ VE KAYMAKAM DEVREYE GİRMİYOR”

Soyunma odalarının yeniden ihale edilerek, stadın önüne değil de sentetik sahanın arkasına yapılacağını öğrendiklerini belirten Aytaç; “Stadın ile soyunma odaları arasında. Baya bir fark var. Köşe gönderinin oradan çıkacak futbolcular herhalde. Stat zaten bitirilemedi. Biz bu konuda bir açıklama alamadık ne başkandan, ne de bir kurum yöneticisinden. Mesela Keşan'da bir ilçe spor müdürlüğü var mı? Mesela kaymakam hiçbir şekilde devreye girmedi. Sonuçta bunlar devlet yatırımı değil mi? Bunların paralarını Gençlik ve Spor Bakanlığı gönderiyor. Ama proje bitmiyor. Bitmediği gibi sonradan ilave eklemeler yapılıyor” şeklinde konuştu.

“ÖNCE BELEDİYENİN HAKLARINI SAVUNUN”

Saylam’ın, soyunma odalarının söz konusu alana yapılacağının Keşanspor Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nehir Gergin tarafından söylendiğini hatırlatması üzerine Aytaç şunları aktardı: “Ben şunu sormak istiyorum, yani şimdi biz bu haberleri yapıyoruz. Bu soruları soruyoruz bir süredir. Yani kalkıp da bir kişi demiyor ki ya arkadaşlar bu yüzden böyle oldu, böyle olacak demiyor ama duymuyorum ama Nehir Gergin, bir açıklama yapıyor ve firmayı işte mücbir sebeptir, pandemidir, efendim aslında hızlı başlamışlardı, haklarını kullandılar, süre uzatımı aldılar diye firmanın savunuculuğunu yapıyor. Tamam, firmanın hakları olabilir, saygı duyuyorum. Evet, pandemi de oldu. Tamam ona da saygı duyarım. Ama siz orada önce Keşanspor’un ve Keşan Belediyesi’nin haklarını korumakla mükellefsiniz öncelikle. İki kurumun da başındasınız siz ve Keşa’ın hakkını korumak üzere çıkışlar yapmak lazım. Belediye de hata yapmış olabilir. Anlayış gösteririm, saygı duyarım ama kabul etmek lazım.”

Stadın eski haliyle ilgili bilgiler veren Saylam ise daha önce 8 takımı alacak şekilde soyunma odaları bulunduğunu belirterek; “İçinde hakem odaları vardı, basın odası vardı. Açıklık, şeffaflık olması lazım. Soyunma odaları unutuldu mu dedik. Kim unuttu bunu? Eğer yoksa ve sonradan yapılıyorsa, demek ki bir unutulma olayı var. 2021’e gelmişiz, biraz daha hani özenilerek yapılsaydı. Nehir Gergin, açıklamasında şuna da değiniyor. Metrekaresini en iyi şekilde kullandık diyor. Ve bu planlamada kendisinin de olduğunu söylüyor. Keşan Online’ya verdiği röportajda metrekaresine kadar en iyisini kullandık diyor. Ve projelendirme aşamasında her yerine vardım diyor” dedi.

“CUMHURİYET MEYDANI’NI KİM YAPACAK?”

Saylam ve Aytaç, daha sonra Belediye Başkanı Helvacıoğlu tarafından proje ihalesinin yapıldığını açıkladığı Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ile ilgili de konuştular. İhalenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ve firmanın Keşan’a gelerek ölçümler yapmaya başladığını kaydeden Saylam; “İhale ne zaman nasıl yapıldı bilmiyoruz. Proje ne zaman çizilecek? Meydan projesini kim nasıl yapacak bilmiyoruz. Daha önce Helvacıoğlu seçim dönemi için bir proje hazırlatmıştı, tanıtım yapmıştı. Ama bu proje uygulanmayacak galiba” dedi.

Aytaç ise bu konularda net ve sağlıklı açıklama yapılması gerektiğini vurguladı.

Programın tamamı Medya Keşan Gazetesi Facebook sayfası, Youtube kanalı ve Saros TV’den izlenebiliyor. Programın yeni bölümü ise bugün 10:30’da başlayacak.