SONGÜL KONAR

www.e-evros.gr sahibi Athanasios Tsiakpinis ile Medya Keşan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam, 7 Haziran 2019 tarihinde www.e-evros.gr’nin Dedeağaç’taki ofisinde buluştu.

BAŞKAN HELVACIOĞLU DEDEAĞAÇ’A DAVET EDİLDİ

Evangelos Betsidis’in tercümanlığında gerçekleşen buluşmada Tsiakpinis ile Saylam, geçen yıl Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) girişimi ile ilgili Dedeağaç’ta gerçekleşen işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Tsiakpinis, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu Dedeağaç’a davet etti. İki şehir arasında işbirliğinin başlaması için gerekli adımların atılması gerektiği konusunda görüş birliğinde varıldı.

WWW.E-EVROS.GR SİTESİNDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÖNEMLİ ŞEYLER VAR

Saylam, Dedeağaç’ta önemli bir internet yayıcılığı yapan www.e-evros.gr sahibi Athanasios Tsiakpinis’in önemli işlere imza attığını belirterek, “Medya Keşan olarak www.e-evros.gr sitesinden öğreneceğimiz önemli şeyler var. Günümüz dijital çağa adım attı. Basılı yayın yerini dijital yayıncılığa bırakıyor. Bu anlamda Bay Tsiakpinis’in kurduğu www.e-evros.gr’nin yayıncılığını yerinde incelemek istiyoruz. Bu tecrübeden faydalanmak ve Keşan’da dijital yayıncılığın öncü kuruluşu olarak Medya Keşan’a yeni bir soluk katmak niyetindeyiz. Keşan ve Dedeağaç şehirlerinin dostluk ve ticaret ilişkilerini artırmak için üstümüze düşen görev neyse yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.  Tsiakpinis de konuşmasından dolayı Saylam’a teşekkür ederek, “25 Haziran 2019 tarihinde Dedeağaç’ta Yunanistan’ın önemli sanatçılarından Vasilis Papakonstantinou’nun konserine davet ediyoruz. Konseri canlı yayın yapacağız burada ekibimizi ve ekipmanımızı inceleyebilirisiniz. ” diye konuşarak Dedeağaç’ta ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildikten sonra iki şehrin işbirliği konusunda bir an önce adım atılması dileğiyle sona erdi.

KEŞAN VE DEDEAĞAÇ TİCARET ODALARI DEDEAĞAÇ’TA BULUŞMUŞTU

8 Kasım 2018 tarihinde Dedeağaç’ta Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Meclis Başkanı Orkun Özkaya ve bölgenin girişimci iş insanları öncelikle Belediye Meclis Başkanı Kostantinos Gotsidis ile bir araya gelip iki şehirle ilgili konuları konuşmuşlardı. Yeni seçilen Keşan TSO yönetim kurulu, görüşmede iki şehir arasındaki dostluk ve ticari ilişkilerin artırılması olduğunu söylemişti.

Keşan TSO heyeti, daha sonra Dedeağaç Ticaret Odası Başkanı Kristodulos Topsidis ve üyeleriyle bir araya geldiler ve gelecekteki işbirliği imkanları hakkında görüşmüşlerdi. e-evros.gr sahibi Athanasios Tsiakpinis ile görüşen heyet, iletişim ve reklam konularında istişarede bulunmuşlar, iki taraf istişare sonunda iki şehir arasında işbirliğine yol açacak ve karşılıklı güven içinde gerçekleşecek ortaklıkların sonuçlarının herkes için faydalı olacağına inandıklarını belirtmişlerdi. Keşan TSO yönetimi güçlü ilişkiler oluşturmak niyetlerini ve özellikle Dedeağaç şehrine odaklanmak istediklerinin mesajını açıkça göndermişti.