BÜLENT SAYLAM

Kurultay öncesi partinin tüm örgütlerinde genel başkanını belirlemek için temayül oylaması başlatıldı.

18 EYLÜL’DE ANKARA'DA OLACAĞIZ

Üyelerin genel başkanlarını, verdikleri temayül oylarıyla seçmelerine imkan tanıyan temayül oylaması hakkında konuşan Memleket Partisi Keşan İlçe Başkanı Salih Kirezci,“Kurultay öncesi, aday olacak genel başkan adaylarımızı tüzüğümüz gereği aynı anda Türkiye’nin her yerindeki il ve ilçe örgütlerimizde üyelerimiz belirleyecek. Şu anda partimiz yeni olduğu için tek bir başkan adayımız var; ama yine de üyelerimizin onayına sunduk. Saat 16.00'dan sonra çıkan sonuçları genel merkeze bildireceğiz, sonrasında da 18 Eylül için Ankara'da olacağız.” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA UYGULANACAK

Memleket Partisi’nin tüm kadroları için tüm seçimlerde aynı temayül sistemini tekrar edeceğini ifade eden Kirezci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki her süreçte biz genel başkan adaylarımızı, milletvekili ve belediye başkanı adaylarımızı, yani bütün yetkilileri üyelerimiz belirleyecek. Bu sistem, Cumhuriyet tarihinde ilk olacak bizim partimiz tarafından uygulanıyor. Zaman zaman bazı partiler ön seçim yaparlar, bazen bazı illerde yaparlar, bu onların tercihine kalmış ama bizim kuruluş yasamıza göre bizim üyelerimiz oy kullanıyor ve bunu da tüzüğüne koyan tek parti biziz. Bu sistem, Türkiye’de ilk defa uygulanacak.”

DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR

Temayül seçim sisteminin diğer partiler tarafından da uygulaması gerektiğine kayıt düşen Salih Kirezci, sözlerini şöyle tamamladı: “Umarım artık, tüm partiler bunu örnek alırlar. Hatta partiler yasasına da bunu koyarlar. Çünkü bu demokrasinin gereğidir ve artık şart oldu. Şu anda başkanlık sistemi gereği Türkiye’yi tek bir kişi yönetiyor. Parlamenter sistem olsa, 5 kişi yönetiyor olacak o zaman da. 85 milyonluk ülkeyi 5 kişi mi yönetmesi lazım? Onun için bu sistem şart. İnşallah diğer partiler de bizden örnek alacaklardır.”