MEHMET AYTAÇ

Geçtiğimiz cumartesi günü Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, belediye meclis üyeleri, ailesi ve yakınları katıldı.

ORİJİNAL FİKİRLERİ VARDI

Anma töreninde bir konuşma yapan Mustafa Helvacıoğlu, Metin Çırpan’ın 1976 yılında başladığı belediye başkanlığı görevini 1980’e kadar devam ettiğini hatırlatarak; “Biraz kendisinden bilgi vermek gerekirse hizmet etmeye doyamadı. Tabi çok da hayalleri vardı. Onun fikirleri çok orijinaldi. Keşan için çaba sarf ediyordu” dedi.

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA DESTEKLERİ OLDU

Metin Çırpan’ın hizmeti, siyasetin önünde tutan bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Helvacıoğlu, “Keşan'ın hemşerileri için, yaşamın zenginliği için, Keşan'ın gelişimi için her türlü fikirlerini ortaya koymuştu. Rahmetli yaşarken belediye başkanlığı döneminin dışında bile tüm belediye başkan kardeşlerine veya iş dünyasına, yöneticilere hep ortak akılla destekleri olmuştur, fikirleri olmuştur. Buna bende şahit oldum” şeklinde konuştu. Helvacıoğlu şunları söyledi: “Hizmet etmeye doyamadığını söylemiştim. Keşan’ı dert edinenlere vefa borcumuz olduğunu bizde burada kanıtlamak istiyoruz. Hizmet etmiş ve Keşan’ımıza katkı sunmuş hiç kimseyi unutmamamız gerektiğini de bilincinde içindeyiz. Bu bizden önceki dönemde de başlayan bu hizmet edenlere vefa borcumuzu ödemek adına bu sürdürülen geleneği bizim dönemimizde de, bizden sonraki dönemde de devam etmesini temenni ediyoruz. Keşan için emek harcamış Sayın Metin Çırpan’ın hizmetlerinden bahsedecek olursak, merhum Rasim Ergene’nin başlattığı Kadıköy İçme Suyu Tesisleri’ndeki suyun Keşan’ımıza ulaşmasını ve devamlılığını sağlayan, başkanımız olmuştur. Hepimizin bildiği üzere tarihte ilk defa Keşan Belediyesi’nde araç alma komisyonu oluşturulmuş ve değerli büyüğümüzün katkılarıyla bu komisyon kurulmuştur. Keşan'ın birçok yolunu asfaltla tanıştırmış, o dönem kişinin altyapısından sonra üst yapısını da geliştirmeye çalışan, o bakış açısıyla yönetici olan Keşan'ın imar yapısını, Keşan'ın gelişimini sağlayan bir büyüğümüzdü. Yaşamının son anlarına kadar Keşan için çalıştı. Başarılı çalışmalara imza attı. Kendisini bu çalışmalar ile yâd ediyoruz. Keşan’ımıza hizmet etmekten hiçbir zaman kaçınmamıştır. Merhum belediye başkanımız Metin Çırpan’ı, vefatının bugün ikinci yıldönümünü anıyoruz. Mekânının cennet olmasını temenni ediyoruz ve ben ailesine burada tekrar başsağlığı diliyorum.”

Helvacıoğlu’nun ardından söz alan Metin Çırpan’ın kızı Nur Çırpan ise, babasının çok iyi bir insan olduğunu, yardımsever, inançlı ve dürüst olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu: “2 yıl oldu babamı kaybedeli ama hala bugün gibi kalbimizde hep. Onu anmadan hiçbir günümüz geçmiyor. Şimdi Mustafa başkanım sadece başkanlık döneminden bahsetti. Ben şunu da söylemek istiyorum. Öncelikle çok iyi bir insandı benim babam. Yardımseverdi, inançlıydı, dürüsttü. Böyle bir hayat yolu çizdi kendine, bize bunu öğretti. Bu dünyada çok saadetle yaşadı, güzel yaşadı. Ben inanıyorum ki Allah katında da çok güzel bir kul olduğuna inanıyorum. Allah, iki cihan saadeti versin diye söylerler. Bu dünyada saadetli yaşadı babam. İnşallah benim inancıma göre Allah katında da saadetli yatsın. Tüm ölmüşlerimize, babamdan sonra çok yakınlarımızı, çok akrabalarımızı kaybettik, sevdiklerimizi kaybettik, hepsi nurlar içinde yatsın. Biz onları Allah’a emanet ettik. Bizde bu dünyadaki görevimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Hepinize katılımlarınız için çok teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından Metin Çırpan’ın ruhuna dualar okundu ve tören sona erdi.