MEHMET AYTAÇ

Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Mevlid-i Nebi Haftası’nın 18 Ekim Pazartesi günü başladığını bildirerek; “Türkiye genelinde ve yurtdışında Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı tüm camilerde haftanın önemi ile ilgili programlar yapılacak. Bu yılki temanın ‘Peygamberimiz ve vefa toplumu’ olarak belirlendi” dedi.

“VEFA, SÖZÜYLE ÖZÜ BİR OLMAKTIR”

Mevlid-i Nebi Haftası’na ilişkin bir açıklama yapan Müftü Mehmet Yiğit, vefanın, her şeyden önce yüce Allah'a gönülden bağlılık, sadakat ve itaat olduğunu kaydederek; “Hiçbir şeyi ortak koşmadan, muhabbet ve marifetle ona yönelmek, ibadet ve salih amellerle O'na yaklaşmaya gayret etmektir. Öte yandan vefa, sözüyle özü bir olmaktır. Sözünün ağırlığını bilmek ve sözüne sadık kalmaktır. Dostlukta ve bağlılıkta sebatkâr olmak, ailesini, akrabasını, kendini sevenleri, kendisine iyiliği dokunanları minnet ve şükranla anmak, onlarla iletişimi sürdürmek, onlara sevgi, saygı ve samimiyetle muamele etmektir” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI CAMİLERİMİZE DAVET EDİYORUZ”

Hafta boyunca Keşan merkez, belde ve köylerde programlar düzenleyeceklerini vurgulayan Müftü Yiğit, şu açıklamayı yaptı: “Programlarımız yaşlı, bayan erkek, tüm kesimlere yönelik olacaktır. Vatandaşlarımızı programlarımızı takip etmeleri için camilerimize davet ediyoruz.Geçtiğimiz akşam Mevlid Kandili programımız tüm camilerimizde uygulandı. Vatandaşlarımız camilere sığmadı. Rabbim ibadetlerimizi kabül eylesin. Kafalarımızı ve kalplerimizi Kur 'an ve sünnete uyan ve Allah'ın razı geleceği işler yapanlardan eylesin.

23 Ekim Cumartesi Sabah Namazı buluşmamızı Ensaray Camiinde, aynı gün saat 12.00'den itibaren Kur 'an Ziyafeti programımızı İki Şerefeli Çarşı Camiinde icra edeceğiz. Programlarımız hocalarımız tarafından vatandaşlarımıza duyurulacak. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Haftamız hayırlara vesile olsun."