SONGÜL KONAR

“MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI’NIN BU YIL Kİ, TEMASI ‘HZ. PEYGAMBER VE GENÇLİK’TİR”

Mevlid-i Nebi Haftası’nın başlayacağını hatırlatarak, sözlerine başlayan Yiğit, şunları söyledi: “19 Kasım 2018 Pazartesi günü akşamı peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümüdür. Peygamberimiz, 20 Nisan 571 tarihinde dünyaya gelmiştir. O yıllarda, kameri takvimi ve miladi takvim aynı hesaba denk gelmesi nedeniyle, Diyanet İşleri Başkanlığı 1989 tarihinden itibaren 20 Nisan’a denk gelen haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamıştı. Geçtiğimiz yıl yeni bir yönetmelik değişikliği ile Kutlu Doğum Haftası 20 Nisan’da değil; bu haftaya denk gelen Mevlid-i Nebi Haftası olarak, kutlanacak. Bu yıl ki, Mevlid-i Nebi Haftası’nın teması ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’tir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu temayı tüm Türkiye genelinde işliyor.”

“YAPILACAK ETKİNLİKLER…”

Türkiye Diyanet Vakfı Keşan Şubesi ve Keşan İlçe Müftülüğü olarak, hafta nedeniyle, etkinlikler düzenleneceğini belirten Mehmet Yiğit, “17 Kasım 2018 Cumartesi günü etkinliklerimize başlayacak. Cumartesi günü, İki Minareli Çarşı Camii’nde öğle namazından önce, Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlenecek. Yine aynı gün yatsı namazından önce, Paşayiğit Mahallesi’ndeki camii de etkinlik düzenleyeceğiz. 18 Kasım 2018 Pazar günü Yenimuhacir Beldesi’ndeki düğün salonunda program yapılacak. 19 Kasım 2018 Pazartesi günü ise, Keşan’daki tüm camilerimizde Mevlid Kandili nedeniyle, program düzenlenecek. Programlarımıza, herkesi davet ediyoruz. Amacımız; Hz. Peygamberimizin güzel ahlakını genç nesillerimize aktarmaktır. Ayrıca, 20 Kasım 2018 Salı günü Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde saat 10.00’da program düzenlenecek. Programda; Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğrt. Üyesi Halim Işık tarafından konferans verilecek. 21 Kasım’da Şabanmera Köyü’nde, 22 Kasım’da üniversite öğrencilerine, 23 Kasım’da Çamlıca Köyü’nde, 24 Kasım’da Mecidiye Köyü’nde, 25 Kasım’da Keşan’da sabah namazında gençlerle buluşacağız, yine 25 Kasım akşamı ise, Altıntaş Köyü’nde, 26 Kasım’da Kılıçköy’de programlar düzenlenecek.” dedi.

“PEYGAMBERİMİZİN DÜNYASINDA, GENÇLERİN HER ZAMAN ÖZEL BİR YERİ OLDU”

Yiğit sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlik bir milletin geleceğidir. Gençlik bizim en büyük zenginliğimizdir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yapılan projede, her hocamız 10 gencimizle ilgilenecektir. Peygamberimize ilk iman edenlerin büyük çoğunluğunu gençler oluşturuyordu. İslam, gençlerin üzerinde yükseliyor ve onların gayretleriyle, Mekke’den Medine’ye; Medine’den de, dünyanın dört bir yanına yayılıyordu. Peygamberimizin dünyasında, gençlerin her zaman özel bir yeri oldu. Genç kardeşlerimize güvenmemiz gerekiyor ve onlara belli sorumluluklar vermeliyiz. Peygamberimiz her zaman gençlere inanmış ve onlara duyduğu güveni her zaman göstermiştir. Mevlid-i Nebi Haftamızın hayırlı olmasını diliyorum.”