AYGÜL KONAR

20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 12.30’da gerçekleşen ziyarete CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe ve CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı ile Yönetim Kurulu üyeleri ve ittifak listesinden belediye meclis üyesi listesinde yer alan CHP ve İYİ Partili Meclis Üyesi adayları da katıldı.

“CHP VE İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİ ADAYLARI İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”

CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Bayır Yıldız, İYİ Partili dostlarına hoş geldiniz diyerek şunları söyledi: “Dün itibari ile belediye meclis üyeleri listelerimiz netlik kazandı ve kesinleşti. İçerisinde İYİ Partili arkadaşlarımızın da olduğu güzel bir liste olduğunu düşündüğümüz ve toplum nezdinde böyle yorumlar geldi. CHP ve İYİ Partili Meclis Üyesi adayları ile birlikte 19 Şubat 2019 Salı günü akşamından itibaren çalışmaya başladık. İş bölümlerimizi yaptık. Tüm adaylarımızın katılımıyla çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Seçimlere yaklaştığımız bu süreçte ittifak içinde bulunduğumuz İYİ Parti Yöneticilerine ve meclis üyesi adaylarına öncelikle teşekkür ediyorum. Bizleri İYİ Partili dostlarla bir araya getiren aslında toplumun büyük kesiminde de büyük rahatsızlığa neden olan cumhuriyet değerlerinin tartışmaya açılması, iktidarın politikalarının cumhuriyetin kazanımlarına birer birer kast edilmesidir. Biz vatan, millet öncelikle bayrak sevgimizle beraber farklı düşüncülere farklı siyasi görüşlere sahip olduğumuz halde, asıl meselenin vatan olduğunu, mevcut AKP iktidarının yanlış politikalarının, 31 Mart seçimleri genel seçim olmasa da en az AKP’ye bir uyarı bir sarı kart olduğunu göstermek için önemlidir. Bu ittifakla birlikte Keşan’da yoğun bir çalışma ve ortaklıkla iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Kendilerine ziyaretleri için tekrar teşekkür ediyorum.”

“İNANIYORUM BU GÜÇ BİRLİĞİ HER İKİ PARTİ İÇİN DE HAYIRLARA VESİLE OLACAK”

Yıldız’dan sonra söz alan Sarıkeçe, “Bizde iadeyi ziyaret olarak öncelikle bir nezaket ziyareti gerçekleştirmek ve arkasından bu millet ittifakıyla ilgili resmi olarak seçmenlerimize, şehrimizde yaşayan insanlarımıza, çünkü muallâkta kaldıkları için çoğu ne olduğunu, ne olacağını çok fazla kestiremedikleri için hem de onları kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için geldik. Bildiğiniz üzere bir millet ittifakımız gerçekleşti. İpsala’da da, Edirne’de de, Keşan’da da bu örnekleri güzel bir şekilde yaşıyoruz. Bizi bir araya getiren değerler, Cumhuriyetin bölünmez bütünlüğü, demokrasi, güçlü bir demokrasinin devamı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yol. Burada birlikte olmaktan son derece mutluyum, memnunum. İnanıyorum bu güç birliği her iki parti için de hayırlara vesile olacak. Bölgemiz için hayırlara vesile olacak. İnşallah el birliği ile Keşan’da önümüzdeki dönemde güzel işlere imza atacağız. Başta belediye başkan adayımız Sayın Şenol Yalı olmak üzere ve meclis üyesi adaylarımız hepimizin içine sinen kişiler, güzel insanlardan bölgemize faydalı olacak işlere imza atacak insanlardan oluştuğu için ayrıca mutluyum, memnunum. İnanıyorum Keşanlı hemşerilerimizde bu listeye desteklerini verecekler. İnşallah bölgemiz adına da hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

“ORTAK MECLİS ÜYELERİMİZ İLE KEŞAN İÇİN GÜZEL ŞEYLER OLACAKTIR”

Dün itibari ile yerel seçimlerde bir aşamanın daha bittiğini hatırlatan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’da toplantıya katılanlara teşekkür ederek, şunları söyledi: “Partiler listelerini İl ve İlçe Seçim Kurulları’na teslim ettiler. Listeler Keşan’ımız ve bölgemiz için hayırlı olsun. Her parti kendi siyasi görüşünü ortaya koyar. İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin nedenleri ortak değerlerimizdir. Bunlar, ülkemizin geleceği, vatandaşlarımızın esenliği, demokratik parlamenter sistemin devamlılığı, Atatürk’ün bizlere bıraktığı kazanımlara korumak ve kollamaktır. Bu değerler AKP iktidarında tahribata uğramıştır. Bizler bu değerlerin tahribatlarını düzeltmek amacındayız. Keşan’da üst üste 3 dönemdir yerel yönetimde olan CHP 4. dönemde de sevgili Şenol Yalı arkadaşımızla aynı bayrağı dikecek ve halkımızın desteği ile bu görevi sürdürecektir. Ortak meclis üyelerimiz ile Keşan için güzel şeyler olacaktır. CHP ve İYİ Parti arasında bir sorun yoktur. Türkiye genelinde de bir sorun yoktur. Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır. Demokratik parlamenter sistemi tekrar oturtana kadar bu işbirliği devam edecektir.”

“İTTİFAKI ÇOK ÖNCEDEN BAŞLATTIK ASLINDA”

CHP ve Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı da katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra, toplantıda seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Yalı, yaptıkları çalışmalar ile ilgili şunları söyledi: “Dün itibariye saat 17.00’de ilçe seçim kuruluna listelerimizi verdik. Daha öncesinde de seçim komitelerimizi oluşturduk. Çalışmalarımıza başladık. Kadın kollarımız, İzzettiye ve Paşayiğit mahallesinden başlayarak çalışmalarına başlattılar. İttifakı çok önceden başlattık aslında biz. Kadınlarımız iyi güzel bir kaynaşma içinde çalışmalara devam ediyor. Akşamda (19 Şubat Salı) biz Aşağı Zaferiye Mahallesinde iki tane kahvehane tespit etmiştik. Seçim komitelerimiz belli bir program dâhilinde yönlendiriyorlar çalışmalar ile ilgili. Mahalleden yoğun bir katılım ile projelerimizi tanıtma fırsatı bulduk her iki kahvehanede. Çokta memnuniyetle karşılandı. Aynı zamanda mahalleler ile ilgili sorunları da alıp bir kenara not ettik. Meclis listemiz yapıldıktan sonra büyük bir memnuniyetle dönen insanlarımız oldu. Meclisimizden son derece memnunlar. Genç, dinamik ve yeni yüzler. Bu ittifak süresince CHP, İYİ Parti çok anlamlı bir şekilde sanki tek vücut olmuşçasına hiç sırıtmadan çokta güzel bir kaynaşmayla düşünce olarak, kafa olarak bir araya gelmemiz doğru bir sonuç oldu. Önümüzde yaklaşık 35 günlük bir süreç var. Önümüzdeki hafta proje tanıtım ve belediye meclis üyelerimizin tanıtımıyla ilgili bir programımız olacak. Devamında da aynı gün Ali paşa çarşısındaki seçim büromuzun açılışını yapacağız. Bir program yaptık ve herkese ulaşacağız. Sonraki seçim 4 yıl sonra 2023’te. Uzun bir süre var. Bizim esnaftan, çalışanlardan, kadınlarımızdan gördüğümüz bu kadar nefeslerin olmadığı 4 yılın geçiremeyecekleri anlamında bir yaklaşım var. Bu anlamda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Sadece kapı çalma değil protokollerle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bunun devamında yarından itibaren mevcut kurumlarla ilgili bir takım temaslarımız olacak.”