HABER MERKEZİ

27 Mayıs 2020 Çarşamba günü başlatılan çalışmaları öncesi Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ve Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman başlatılan bu temizlik çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşları, çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ettiler.

“YASAL İŞLEM YAPMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Burada ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, şunları söyledi: “Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’nun talimatı ile mücavir alanlarımız olan Erikli, Yayla ve Danişment’te evsel atıkların dışında biriken inşaat atıkları, dal, budakları bir defalığa mahsus alıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın bundan sonra evsel atıkların dışında çöp atmamasını isteyeceğiz. Ancak attığı zaman Belediye Kanunu’nun 41.maddesinde yer alan Kabahatlar Kanunu uyarınca yasal işlem yapmak zorunda kalacağız. Vatandaşlarımızın bunu bilmesini istiyoruz. Çünkü attıkları kötü atık ve inşaat atıkları çöp araçlarımızın hidroliklerine zarar vermektedir. Bu yaptığımız temizlik belediyelerimizin ortak çalışması ile yürütülmektedir. Keşan Belediyesi, Beyendik Belediyesi, Yenimuhacir Belediyesi, Esetçe Belediyesi  ve Arda İnşaat’ın ortak çalışmaları ile bu temizliği gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaya katkı veren belediye ve firmalara teşekkür ediyoruz.”

“DAL BUDAK VE HAFRİYAT ATIKLARIMIZI BELEDİYEMİZİN 153 HATTINI ARAYARAK BİLDİRİRSENİZ”

Altay’dan sonra konuşan Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman ise, “Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Erikli Sahili’nde bulunan 250 adet çöp konteyneri burada bulunan personelimiz tarafından alınmaktadır. Ancak vatandaşlarımızın gelişi ile temizlik ve hafriyat atıklarını çöp konteynerlerinin kenarlarına atmaları nedeniyle bu malzemeleri araçlarımızın alması mümkün değildir. Evsel nitelikteki atıklarımızı konteynerlerimiz aracılığı ile topluyoruz. Evlerinizden çıkan dal budak ve hafriyat atıklarımızı belediyemizin 153 hattını arayarak bildirirseniz bu atıklarınızı alacağız. Gelişigüzel bir şekilde sokaklara atılan ve kötü görüntü oluşturan atıklar için bizi arayarak lütfen bunları almamızı sağlayın. Atıklarımızın gelişigüzel atılması durumunda hem çevre kirliliğine neden olacağımızı hem de sinek ve kötü kokulara neden olacağımızdan dolayı bunu yapanlara idari yaptırım cezaları bulunmaktadır. Lütfen çöplerimizi ağzı bağlanmış poşetlerle çöp kovalarının içine atalım” şeklinde konuştu.